Liečivé byliny šalvia - preskúmanie

5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

Mnohé matky sa čudujú, ako zvýšiť produkciu mlieka, a iné, ako zastaviť dojčenie. Niektorí začínajú odstaviť po niekoľkých rokoch kŕmenia. Mal som ďalší prípad.

Po prvom narodení sa vyskytlo veľa stresu a nervozity, možno to bolo dôsledkom spaľovania mlieka. Po dva mesiace som sa snažila vytvoriť laktáciu - kúpila som si pilulky, pila čaj. Ale nebol výsledok, všetko išlo opačným smerom, mlieko zakaždým bolo stále menej a menej. S pomocou detských váh som sa s lekárom podarilo zistiť, že počas dňa vyrábam iba 30-40 gramov. A spoločne sa rozhodli prestať kŕmiť a ísť do zmesi. Požehnanie žilo v prosperite a mohlo si dovoliť kŕmiť drahú a dobrú zmes detí.

Existujú špeciálne pilulky, ktoré blokujú produkciu mlieka, ale majú veľa vedľajších účinkov. Mohli by ste jednoducho vytiahnuť hrudník, ale je tu príležitosť získať ďalší problém - stagnáciu. Nakoniec, lekár ponúkol piť šalvie a ja som sa k tejto možnosti naklonil viac. Kúpil som to burinu v lekárni, varil ako pravidelný čaj a pil niekoľko šálok denne. Na druhý deň som začal cítiť brnenie v hrudi. A zakaždým, keď bolesť bola silnejšia, šla k lekárovi - ukázalo sa, že by to tak malo byť. O týždeň neskôr, s trochou dojčenia, môj zmizol.

Po druhom narodení rovnaký príbeh, ale o šesť mesiacov neskôr. A už som presne vedela, čo mám robiť. Bolesti boli opäť, ale nie tak silné. Cítila sa len ticky a bola rýchla, ale častá. Ukazuje sa, šalvia je schopný pozastaviť výrobu mlieka.

Šalvia na dokončenie laktácie: recenzie dojčiacich matiek

Salvia officinalis sa najčastejšie používa pri chorobách hrdla a ďasien. Navonok sa odporúča proti vypadávaniu vlasov. Má však menej známe vlastnosti. Ukazuje sa, že túto rastlinu môžete použiť na zastavenie laktácie. Znížiť množstvo použitého mlieka, tinktúry, odvar, alkoholický extrakt, extrakt a esenciálny olej zo šalvie.

Dojčenie pomáha pestovať silné a zdravé dieťa. K otázke, koľko dojčenia by malo pokračovať, aj lekári odpovedajú odlišne. Podľa odporúčaní WHO sa odporúča dojčiť dieťa až 2 roky. Ale stále je čas, kedy je dojčenie čas zastaviť. Je to tu, že šalvia môže pomôcť dokončiť kŕmenie pre matku.

Liečivé vlastnosti

Šalvia sa používa na lekárske účely od najstarších čias. Určite ho používali prví liečitelia.

V starovekom Egypte boli ženy liečené pomocou šalvie na neplodnosť. Kňazi ho dokonca rozdali ženám, aby zvýšili pôrodnosť. Bylina bola pridaná k takmer všetkým liekom pre faraónov. To bolo veril, že šalvia dáva mladosť a dlhovekosť.

S ľahkou rukou Hippokrata, ktorý aktívne používal šalvie, ho začali volať "Posvätný Herb". Veľmi populárny bol závod v renesancii. V tejto dobe v Európe bol považovaný za prostriedok proti všetkým chorobám.

Šalvia obsahuje fytohormóny, podobné zloženiu ženského hormónu estrogénu, takže táto rastlina je široko používaná pri liečbe ženských ochorení: bolestivá menštruácia, menopauzálne problémy, neplodnosť.

Použitie šalvie na dokončenie laktácie

Ak nie je potrebné náhle zastaviť dojčenie dieťaťa, potom je veľmi vhodné používať túto konkrétnu bylinu. Pomáha jemne a postupne znižovať množstvo mlieka a po chvíli zabezpečí, že konečne zmizne. Takýto režim pripraví dieťa na úplné odstavenie. Matka aj dieťa sa vyhýbajú stresu, ktorý nevyhnutne vzniká pri náhlom zastavení hepatitídy.

Ak žena má silné návaly horúčavy, je tu príliš veľa mlieka a dieťa nemá čas to vyfúknuť, potom môžete tiež piť šalvie. Jemne znižuje hladinu prolaktínu, čím znižuje množstvo mlieka. Slúži na zabránenie stagnácie hrudníka a mastitídy. Rastlina neznižuje kvalitu mlieka av primeraných množstvách neovplyvňuje dieťa. Lekári nemajú nič proti jeho opatrnému používaniu.

Šalvia nemôže zastaviť laktáciu okamžite. Aby mlieko úplne zmizlo, potrvá nejaký čas. Koniec koncov, fytoestrogén - len analóg tohto ženského hormónu. Ale použitie tohto prírodného bylinných prípravkov nevedie k hormonálnym poruchám. Ale ak sú nejaké naliehavé okolnosti a dojčenie dieťaťa musí byť okamžite zastavené, potom budete musieť piť silnejšie lieky, napríklad Dostinex. Takéto lieky by mal predpisovať len lekár.

Najjednoduchším spôsobom, ako zastaviť HB, je užívať šalát vo forme tabliet alebo kapsúl. Ale existujú aj iné možnosti.

Používa sa na potlačenie laktácie. 1 lyžička mletých byliniek uvarených v pohári vriacej vody. Užívá sa 3 týždne denne počas pol šálky.

Môžete jednoducho piť čaj z vreciek šalvie. Musíte variť 3-5 minút, vziať 2 až 6 krát denne na šálku.

Chuť šalvie sa všetkým nepáči, má pikantnú horkosť. Ale ak chcete, môžete do čaju pridať med alebo cukor.

varenie

Dve polievkové lyžice bylín nalial pohár vriacej vody. Infúzne, filtrované a vziať niekoľko dúškov až 3 krát denne.

Tinktúra alkoholického šalátu

Pôsobí rýchlejšie a lepšie ako čaje a infúzie. Ak však matka ešte dojčí, zmizne samotné užívanie liekov obsahujúcich alkohol. Šalátová tinktúra by sa mala vypiť 30-60 kvapiek tri až šesťkrát denne, rozpustená v malom množstve vody.

Do šalvie môžete pridať drogy na báze chmeľových šištičiek a listov orecha.

výťažok

Extrakt je ešte silnejší ako alkoholová tinktúra. 1 ml sa rozpustí v malom množstve vody a vypije sa trikrát denne. Je potrebné dbať na to, aby nedošlo k predávkovaniu.

Esenciálny olej

Najvyššia koncentrácia užitočných látok sa nachádza v esenciálnom oleji šalvie. Môže sa užívať perorálne 5 kvapiek až 4 krát denne. Zvyčajne sa za 3-4 dní výrazne znižuje množstvo mlieka.

Ak sa matka cíti pretekanie hrudníka, potom môžete urobiť komprimovať. Zmiešané éterické oleje zo šalvie, cyprusu, mäty a pelargónie, vziať 2-3 kvapky. Pridá sa asi 25 g rastlinného oleja. V tejto zmesi sa vlhká fľaša navlhčí a aplikuje na prsník hodinu a pol. Kompresia sa môže vykonávať raz denne. Nielen inhibuje produkciu mlieka, ale tiež zabraňuje možným zápalovým procesom v prsníku.

Kompresia môže byť vykonaná pomocou éterického oleja aplikovaného na kapustové listy.

Recenzia mamičky

Pozrime sa, čo skúma mamičky o používaní šalvie. Ukazujú, že to nepomôže každému. Ale vyskúšať hojenie buriny pred prijatím pilulky je stále stojí za to.

Kateřina: „Kedysi mi mudrc pomohol opraviť cyklus. Začal piť odvar na zastavenie laktácie. Mlieko sa stalo menej príťažlivým a hrudník už viac neuškodí. “

Alexandra: „Sage videl týždeň, keď som sa rozhodol dokončiť dojčenie môjho syna. Po nejakú dobu tam bolo ešte nejaké mlieko a potom úplne zmizlo. “

Tatyana: „Sage mi nepomohla. Bez ohľadu na to, koľko pijete, mlieko je preč. Musel som si vziať pilulky.

kontraindikácie

Šalvia pôsobí veľmi jemne. Jeho použitie nevedie k laktostáze, ako napríklad iné populárne metódy: ligácia hrudníka a obmedzenie tekutín. Ale bohužiaľ, nie každý môže použiť túto bylinu na zastavenie laktácie.

  1. Šalvia je kontraindikovaná pri endometrióze.
  1. To môže zvýšiť tlak, takže s hypertenzia musí byť použitý veľmi opatrne.
  1. Nemôžete použiť šalvie ženy trpiace nízkou funkciou štítnej žľazy.
  1. Pri akútnych ochoreniach obličiek je prísne zakázané.
  1. Nepoužíva sa na epilepsiu.
  1. Ďalšou kontraindikáciou je tehotenstvo, takže ak matka prestane dojčiť, pretože čaká na ďalšie dieťa, potom ju šalvia nevyhovuje.

Pozor!

Listy šalvie obsahujú gáfor a thujón (jedna z najdôležitejších zložiek absintu). Tieto látky vo vysokých dávkach sú toxické pre ľudí. Neprekračujte odporúčané dávky, ktoré sa snažia rýchlo prerušiť HB.

Napriek tomu, že šalvia je zvyčajne dobre znášaná matkou aj dieťaťom, niekedy jej účinky môžu spôsobiť nasledujúce vedľajšie účinky:

  • nevoľnosť;
  • vracanie;
  • bolesť brucha;
  • závraty;
  • nervové vzrušenie.

Pri aplikácii šalvie je potrebné mať na pamäti, že dojčenie by malo byť postupné. Koľko času na to nie je možné predpovedať. Možno niekoľko týždňov. Musíte byť veľmi opatrní o dieťa, aby ste mu nespôsobili psychickú traumu. Ak matka urobila všetko správne, ale mlieko nebolo stratené, potom, spolu so šalvia, je žiaduce použiť iné prostriedky. A najlepšie zo všetkého je koordinovať celý proces s dobrým lekárom.

Je použitie šalvie na zastavenie laktácie, ako ju užívať pri dojčení a čo hovoria recenzie?

Šalvia na zastavenie laktácie sa už dlho používa v tradičnej medicíne. Medicínske vlastnosti šalvie sú spôsobené látkami podporujúcimi zdravie vo svojom zložení. Vysoké percento rastlinných hormónov robí šalvia účinným nástrojom na prevenciu a liečbu porúch v ženských pohlavných orgánoch. Je predpísaný pre neplodnosť, frigiditu, prah menopauzy, šalvia sa odporúča na zníženie laktácie. Pozrime sa na oblasti aplikácie liekov z tejto liečivej rastliny.

Liečivé vlastnosti pre ženy

Fytohormóny, ktoré sú súčasťou liečiva šalvie, podobné zloženiu estrogénu. Nedostatok tohto hormónu vedie k rôznym poruchám a chorobám žien. Pri správnej diagnóze a správnom prístupe k ich liečbe, s pomocou liekov zo šalvie, môžu byť eliminované takmer všetky odchýlky spojené s bolestivou menštruáciou alebo ich neprítomnosťou, počatím, menopauzou a nežiaducou laktáciou. Aké sú výhody banánov, zázvoru a hrozna pre ženy?

Pre koncepciu

Narodenie dieťaťa je pre manželského páru veľkou radosťou. Mnohé ženy však čelia problému koncepcie, ktorá nemá patologický charakter. Nie vždy použitie farmaceutických výrobkov dáva požadovaný výsledok. Niekedy je najlepším spôsobom použiť tradične testovanú tradičnú medicínu.

Najznámejšia z nich je liečivá šalvia. Fytohormóny obsiahnuté v ňom pomáhajú tvoriť vaječnú bunku a zlepšiť reakciu genitálneho traktu. Existuje mnoho receptov na použitie šalvie pre úspešné počatie. V každom prípade sa vyberá individuálne po konzultácii s odborníkom.

Je vhodné použiť šalviu vo forme čaju

S vyvrcholením a prílivom

Toto štádium hormonálnej úpravy v ženskom tele je charakterizované poklesom a následným ukončením produkcie estrogénu. Tam je zlyhanie v menštruačnom cykle, všetko končí s ukončením fungovania vaječníkov. To vedie k hormonálnej nerovnováhe, čo spôsobuje veľa nepríjemných a bolestivých pocitov.

Postmenopauzálne ženy majú zhoršenú srdcovú aktivitu a nadmerné potenie. Narušili spánok, stav sliznice, došlo k zvýšeniu hmotnosti. Prílivy sú silne tolerované, nepriaznivo ovplyvňujú zdravotný stav a schopnosť pracovať.

V miernych dávkach, príjem liekov z tejto rastliny pomáha udržiavať hladinu hormónov v správnom rozsahu, prejsť ťažkým štádiom pre ženu takmer bezbolestne. Hlavnou podmienkou je, aby liečba šalvia prebiehala pod kontrolou špecialistu.

dojčenie

Spravidla, šalvia, keď je dojčenie prijaté na zastavenie tohto procesu. Dôvody môžu byť rôzne - nadbytok mlieka, odmietnutie jeho dieťaťa alebo predĺžené obdobie dojčenia.

Pri výbere šalvie na zastavenie laktácie je potrebné zohľadniť tieto faktory:

  1. Účinok na hormón prolaktín, ktorý je zodpovedný za produkciu mlieka pre dojča, sa uskutočňuje slabo účinným analógom estrogénu, ktorý je súčasťou šalvie. Potlačenie aktivity žliaz prebieha jemne a bezbolestne. Zároveň šalvia proti laktácii nemá významný vplyv na všeobecné hormonálne pozadie v tele matky.
  2. Schopnosť regulovať množstvo produkcie materského mlieka. To je nevyhnutné pri kŕmení dieťaťa umelou zmesou alebo nadbytkom produktu vyrobeného žľazami. Liečba šalviou nepoškodzuje zdravie dieťaťa, pretože hormóny sa nedostávajú do mlieka. Liečba trvá dovtedy, kým objem vyrobeného mlieka nezodpovedá potrebám dojčaťa.
  3. Terapia nemá okamžitý účinok. Užívanie šalvie od laktácie je len plánované, keď je na sklade niekoľko mesiacov. Proces môžete urýchliť prijatím farmaceutických prípravkov do komplexu. Ošetrujúci lekár v každom prípade vypočíta predpis a trvanie medikácie.

Treba mať na pamäti, že komponenty zariadenia prinášajú požadovaný účinok len vtedy, ak sa používajú interne. Ako externý prostriedok sa používa na liečenie trhlín a podráždení. Sage masti majú antiseptické a hemostatické vlastnosti. Banány počas tehotenstva a dojčenia.

Ako užívať na zastavenie laktácie?

Na dosiahnutie tohto cieľa sa používajú farmaceutické prípravky a prípravky zo šalvie, ktoré sa vyrábajú nezávisle. Aby bolo možné odvar a tinktúry, musíte použiť iba nákup zmes. Rastliny rastúce v našej krajine nie sú na tieto účely vhodné. Ich zloženie sa líši od liečivého šalvie.

Vo všetkých prípadoch, odporúčania, ako piť šalvia na zastavenie laktácie, dostávajú len certifikovaní lekári po vykonaní komplexnej diagnostiky. Dávkovanie a trvanie podávania sa musí prísne dodržiavať, aby sa zabránilo vedľajším účinkom.

Existujú také možnosti, ako vziať listy a semená šalvie:

  1. Tablety. Dnes existuje veľa liekov, ktorých hlavnou látkou je šalvia. Užívanie piluliek má niekoľko výhod, pretože inštrukcie podrobne opisujú dávkovanie, priebeh podávania, možné komplikácie a vedľajšie účinky.
  2. Alkoholová tinktúra. Prijíma sa podľa receptu, rozvedie sa vo vode v pomere vhodnom pre ženu. Kontraindikované, ak matka pokračuje v dojčení, pretože aj v malých dávkach je alkohol škodlivý pre dieťa.
  3. Extrakt. Univerzálnejší ako tinktúra, takže sa môže použiť v procese laktácie. Kvapky rozpustené vo vode a piť v súlade s odporúčaniami.
  4. Čaje a tinktúry. Zmes sa naleje vriacou vodou a naplní sa. Používa sa niekoľkokrát denne bez ohľadu na jedlo. Ako variť zázvorový čaj?
  5. Esenciálny olej. Obsahuje najväčšiu koncentráciu užitočných zložiek. Používa sa smerom dovnútra alebo von, aplikovaním obkladu, keď je hruď plná.

Preskúmať hodnotenie liečby touto bylinkou

Ženy, ktoré si vybrali šalvie na zastavenie laktácie, recenzie o tom odchádzajú väčšinou pozitívne.

Tieto pozitívne zmeny sa zaznamenali:

  • stabilizácia cyklu;
  • zníženie množstva vyrobeného mlieka;
  • úplné zastavenie laktácie;
  • odstránenie bolesti.

Medzi vedľajšie účinky, tam je pálenie v hrudníku a zvýšenie tepu. Nie vždy sa dosiahol požadovaný efekt.

Užitočné video

V modernom svete rastie trend liečby prírodnými liekmi. A preto mudrc s istotou zaberá jedno z prvých miest medzi obrovským množstvom liečivých rastlín:

Šalvia potlačiť laktáciu, alebo viac potlačiť

V karmínových nohaviciach


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 2901
ID užívateľa: 120599
Registrovaný: 18. novembra 2012 - 11:38

Osobný kolega pán PZH


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 8211
ID užívateľa: 50231
Registrovaný: 13.04.2010 - 19:34

prečo potom wean? je lepšie nechať nasať mlieko)

keď starší odstavený nevyužil nič na potlačenie laktácie. Prvých pár dní bolo dekantovaných, ale nie úplne, ale pred úľavou, zakaždým menej a menej. a rozpustiť, myslím, že môžete. Mohol by som vytlačiť kvapky na dlhú dobu s ľahkým dotykom (do 3 rokov, a dokonca aj dlhšie). hotového krmiva na 1,3

V karmínových nohaviciach


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 1150
ID užívateľa: 47837
Registrácia: 02/24/2010 - 00:13

V karmínových nohaviciach


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 2901
ID užívateľa: 120599
Registrovaný: 18. novembra 2012 - 11:38

Vďaka za odpovede. Musíme piť antibiotiká - obávam sa, že preniknú do mlieka. A sať, tak ho nechaj cicať.

Tento príspevok bol upravený kurnofeikou - 01/30/2013 - 14:41

V karmínových nohaviciach


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 2183
ID užívateľa: 47429
Registrácia: 02/15/2010 - 10:14

V karmínových nohaviciach


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 2901
ID užívateľa: 120599
Registrovaný: 18. novembra 2012 - 11:38

Osobný kolega pán PZH


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 9021
ID užívateľa: 37903
Registrovaný: 26.4.2009 - 15:54

V karmínových nohaviciach


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 1862
ID užívateľa: 85129
Registrácia: 10/8/2011 - 19:26

V karmínových nohaviciach


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 2901
ID užívateľa: 120599
Registrovaný: 18. novembra 2012 - 11:38

Osobný kolega pán PZH


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 9021
ID užívateľa: 37903
Registrovaný: 26.4.2009 - 15:54

V karmínových nohaviciach


profil
Skupina: Používatelia
Správy: 2901
ID užívateľa: 120599
Registrovaný: 18. novembra 2012 - 11:38

Ummka
Máte pravdu, samozrejme. Toto bol môj experiment so šalvia. To znamená, že som sa chcel skontrolovať. A to je to, čo: od dnešného dňa mlieko vôbec neprichádza. Iba počas nasávania. A tak 2 krát denne prišiel. Pri zdriemnutí a večer. Toto popoludnie vôbec nie je. Ale stojí za to rozpustiť sa. okolo. Stručne povedané, toto je recept pre tých, ktorí majú dieťa, ktoré už zažilo oddelenie s titiou a mlieko nezmizne. Potom áno. Mlieko prestane zostať 3-4 dni.

Tento príspevok upravil kurnofeika - 02.02.2013 - 15:44

Šalvia - istý pomocník na zastavenie laktácie

Každá ošetrovateľská matka sa skôr alebo neskôr rozhodne zastaviť dojčenie. Zároveň je potrebné pamätať na vaše zdravie, pretože ukončenie laktácie je stresom pre dieťa aj pre ženu. Výber spôsobu, ako znížiť produkciu mlieka, si môžete vybrať buď lieky alebo ľudové prostriedky, ktoré sú správne považované za mäkšie a bezpečnejšie. Medzi týmito najčastejšie hovoria o šalvia.

Výhody šalvie

Šalvia je žiadaná nielen v ľudovej, ale aj v oficiálnej medicíne. Je to kvôli obrovskému množstvu jeho užitočných vlastností. Závod môže:

  • dezinfikovať a zastaviť krv;
  • majú protizápalový účinok;
  • liečiť rôzne choroby;
  • priaznivý účinok na mozog;
  • upokojiť centrálny nervový systém;
  • zmiernenie stavu počas menopauzy;
  • pomáhajú dojčiacim ženám vyhnúť sa stagnujúcemu mlieku a mastitíde.
Šalvia je účinným liekom na mierne zastavenie laktácie

Použitie šalvie na zastavenie laktácie

Vzhľadom na svoj depresívny účinok je šalvia vhodná na jemné ukončenie laktácie. Je absolútne bezpečné vziať ju kojiacim matkám, nepoškodzuje dieťa a neovplyvňuje kvalitu mlieka. Rastlina nielen znižuje tok živnej tekutiny, ale má aj upokojujúci účinok na ženu, jej nervový systém. Šalvia sa najčastejšie používa vtedy, keď dieťa už sama konzumuje normálne jedlo a mama jednoducho potrebuje ju jemne odstaviť od prsníka, čím sa postupne znižuje počet príloh.

Prsné mlieko v tele ženy je spôsobené hormónom prolaktínom. Šalvia obsahuje látky, ktoré pomáhajú potlačiť jeho produkciu. Táto metóda nie je testovaná jednou generáciou, je spoľahlivá a účinná.

Sage je bezpečný spôsob, ako zastaviť dojčenie pre mamu a dieťa

Ak sa rozhodnete ukončiť laktáciu pomocou šalvie, potom je potrebné si uvedomiť, že tento proces nenastane okamžite (pre núdzové zastavenie výroby mlieka sa používajú hormonálne látky, ale výlučne pod dohľadom špecialistu). Ošetrovateľská matka bude mať prospech z pitia čaju so šalviou niekoľko dní, takže telo bude pomaly znižovať množstvo vyprodukovaného mlieka, a to zase signalizuje dieťaťu, že je čas odstaviť sa z materského prsníka. Taký jemný a lojálny spôsob odstavenia pomáha dieťaťu a matke vyhnúť sa stresu.

Šalvia sa zvyčajne používa vo forme čaju, infúzie alebo odvar, ale existujú aj iné spôsoby. Kompresie a rastlinný éterický olej sa tiež používajú na dokončenie laktácie:

  • Ak prestanete kŕmiť, musíte zabrániť stagnácii mlieka. Na tento účel, spolu s použitím čaju, by sa mali použiť obklady (aplikujte gázu namočenú vo vývare alebo šalviovom oleji);
  • ak sa rozhodnete dojčiť v krátkom čase, potom najlepší pomocníci v tomto budú šalvia. Pri tejto metóde sa laktácia skončí za 4-5 dní.

Šalvia na zastavenie laktácie

Mnohí si vychutnávajú chuť šalviového čaju. Počas dojčenia je však potrebná opatrnosť pri pridávaní tejto rastliny do vašej stravy. Bude kontraindikovaný po narodení dieťaťa, ale bude veľmi užitočný, keď sa rozhodnete zastaviť laktáciu alebo ju znížiť. Šalvia pôsobí jemne a pomerne dlho, takže jej použitie je vhodné len pre plánované ukončenie kŕmenia dieťaťa materským mliekom.

Prečo je šalvia lepší ako tablety?

V živote dojčiacej matky, skôr alebo neskôr prichádza chvíľa, kedy sa rozhodne prestať dojčiť. Dôvody môžu byť odlišné - dieťa je už veľké, plánované ošetrenie, psychologické a fyziologické aspekty. V tomto čase je telo nútené obnoviť iný spôsob života, odlišný od toho, v ktorom existoval minulý rok a pol alebo dva. Stres nastáva. Nie vždy zreteľný vzhľad, ale skôr vážny, vyžadujúci, aby mu bola venovaná pozornosť. Preto je veľmi dôležité, aby žena prežila toto štádium bezbolestne. Môžete sa obrátiť na drogy - poskytnú rýchle výsledky, ale nevyhnutne ovplyvnia vnútorné orgány. Kvôli základným chemickým prvkom, gastrointestinálny trakt, pečeň, obličky, srdce a nervový systém dostanú ďalší stres. Áno, a na emocionálny stav môže ovplyvniť - niektorí po užití pilulky majú depresiu, depresiu, únavu. Tradičná medicína pozná iné metódy a mnohé dojčiace matky si myslia o použití rastlinných liekov. Na zastavenie laktácie sa používa najmä infúzia liečivého šalvie, ktorá má miernejší účinok na telo.

Hormón prolaktín, ktorý:

  • zvyšuje vylučovanie mledziva;
  • podporuje zrenie mledziva;
  • premena mledziva na zrelé mlieko;
  • stimuluje rast a vývoj prsných žliaz a zvýšenie počtu lalokov a kanálikov v nich.

V ženskom tele, vo vaječníkoch sa produkuje hormón estrogén, ktorého jednou z vlastností je potlačenie laktácie. Zníženie počtu kŕmení a zvýšenie estrogénu teda priamo ovplyvňujú pokles prolaktínu (a teda produkciu mlieka). Môžete ju zvýšiť liekmi alebo liekmi na infúziu šalvie. To je vysvetlené tým, že fytohormóny - prírodné analógy estrogénu - sú súčasťou šalvie. Ich obsah je 244 mg na 100 g.

Navyše, táto bylina je cenná pre ženy, ktoré prestanú dojčiť, pretože vďaka látkam obsiahnutým v listoch pomáha posilňovať imunitný systém (vitamín A, C, triesloviny, éterické oleje) - slabosť a choroba úplne nežiaducich satelitov v takom ťažkom období. Z makro prvkov v zložení šalvie je poskytnúť draslík a sodík, ktoré majú sedatívny účinok.

Vzhľadom na jeho vlastnosti, bude mať šalvia veľkú pomoc pre ženu počas ukončenia laktácie:

  • znížiť tok mlieka;
  • zabrániť zápalovým procesom;
  • posilniť imunitný systém;
  • upokojiť nervový systém.

Video: Salvia - liečivá bylina

Pravidlá prijímania

Rastlinné prípravky nemajú výrazný účinok. Nerušia však metabolizmus a nespôsobujú hormonálnu disrupciu. Pre efektívnejšie účinky šalvie je potrebné vykonať jej príjem v kombinácii s inými opatreniami:

  • Nápoje začneme piť šalviou len vtedy, keď dieťa dosiahne jeden rok (keď je pre neho ľahšie vzdať sa materského mlieka, nahradiť ho iným jedlom);
  • postupné znižovanie denného príjmu tekutín na polovicu (najmä teplé a teplé nápoje);
  • Objem spotrebovaného čaju / infúzie / šalvie sa tiež berie do úvahy v dennej dávke kvapaliny.
Začnite šalvársky kurz len vtedy, ak ste už úspešne nahradili väčšinu dojčenia doplnkovými potravinami a zostali len jeden alebo dva.

Je to dôležité! Pri použití šalvie už nie je možné dieťa prilepiť k prsníku, môžete ho len dekantovať.

Varenie a pitie šalvie

V lekárňach sa sage officinalis predáva ako suchá tráva, voľne ložená a balená. Môžete ho variť v akejkoľvek forme. Tašky pre mnohých sa zdajú byť pohodlnejšie.

Kúpiť šalvia môže byť vo forme suchej trávy alebo filtračných vriec

Proces varenia piva je jednoduchý:

  1. Vezmeme dva vrecká alebo lyžicu suchej šalvie, zaspíme v termoske.
  2. Naplňte jedným pohárom vriacej vody.
  3. Trvajte aspoň hodinu.
  4. Vypite pohár infúzie počas dňa (najlepšie dvadsať minút pred jedlom).

Existujú ľudia, ktorým sa chuť šalvie zdá nepríjemná a horká. V tomto prípade môžete pridať do nápoja trochu medu, ak nie je alergia.

Pre rôzne chuti, môžete pridať med do infúzie šalvie.

Ako dlho trvá kurz?

Ak chcete zastaviť dojčenie, nezabudnite piť infúziu / odvar / čaj počas prvých siedmich dní. V budúcnosti by mali zmiznúť prílivy mlieka a tento nástroj môže byť vylúčený z vašej stravy. Ak sa však hrudník naďalej plní, je potrebné pokračovať v užívaní byliniek. K potlačeniu laktácie zvyčajne dochádza do siedmich až štrnástich dní.

Prebytok mlieka sa dekantuje, ale nie každý deň. Najprv napríklad druhý deň, potom po troch dňoch (na piatej).

Šalvia pri laktostáze a hyperlaktácii

Vzhľadom na svoju vlastnosť je mierne potlačenie laktácie, odvarov a infúzií šalvie sú tiež účinné pri laktostáze (stagnácia mlieka) a hyperaktivácii (nadbytok materského mlieka). V tomto prípade, samozrejme, dieťa nie je exkomunikované z gradie, ale je dôležité pozorne sledovať jeho zdravie, a ak sa objavia nezvyčajné príznaky, odmietnite vziať infúziu a poraďte sa s lekárom.

Trvanie príjmu závisí od individuálnych vlastností organizmu, v priemere trvá jeden až dva týždne. Liečba sa má prerušiť, akonáhle stagnácia zmizne a produkcia mlieka dosiahne pre ženu pohodlný objem, ktorý zostane dostatočný pre dieťa.

Šalátový olej na zníženie laktácie

V lekárňach si môžete kúpiť esenciálny olej zo šalvie. Má rovnaké vlastnosti ako suchá rastlina. Iba olej je veľmi koncentrovaný, musí byť vždy zmiešaný so základom, ktorým môže byť akýkoľvek kozmetický olej (marhuľa, hrozno, olivy) alebo detský krém. Esenciálny olej sa rýchlo rozpadá pri interakcii so vzduchom, takže ho musíte rýchlo a tesne pred použitím zmiešať so základňou.

Šalátový olej sa musí zmiešať so základom, napríklad s detským krémom, niektorí výrobcovia dokonca aj pre deti takýto krém vyrábajú

Na zastavenie laktácie sa odporúča jemne masírovať šalviovými olejovými žľazami, čím sa vyhnete oblasti bradaviek.

Mali by sa dodržiavať tieto pravidlá:

  • premiešajte 2-3 kvapky šalátového oleja s 10 ml bázy;
  • masáž robiť 3-4 krát denne po dobu 1-2 týždňov (až do požadovaného účinku).

Okrem externého použitia, niektorí "experti" zároveň radia, aby si vzali 3 až 4 kvapky oleja až 5-krát denne po dobu siedmich alebo štrnástich dní. To by sa nemalo robiť: éterické oleje sú kontraindikované, aby sa užívali perorálne.

Stanovisko odborníkov

Komarovsky verí, že nie je možné zastaviť laktáciu bez úplného odstavenia dieťaťa z prsníka. Kým bradavky budú podráždené, mlieko bude naďalej produkované. Treba dbať na postupné ukončenie výroby mlieka.

Komarovsky radí:

  • piť menej tekutiny;
  • nie dekantovať
  • zapojiť sa do aktívneho športu (s veľkým potením mlieka, produkuje sa menej mlieka).

Konzultanti pre dojčenie sa nazývajú najlepšou schémou skladania GW postupného, ​​keď hladko, nie deň alebo dva, ale v komfortnom režime pre dieťa a matku je kŕmenie nahradené doplnkovými potravinami.

Video: správne odstavenie - Dr. Komarovsky a Ksenia Nightingale

Recenzie žien o šalvie

Naliehavo som zložil stráže (kvôli nepretržitej laktostáze), takže mudrc mi vôbec nepomohol, pil pilulky.

Iririrka Rusko, Irkutsk

https://www.babyblog.ru/community/post/0_1_razvitie/3163255

kým dieťa naštve, bude mlieko. mudrc tu nepomôže. stačí odstrániť krmivo. a všetky No, samozrejme, môžete piť šalvie, možno to zníži produkciu mlieka, ale bude to tak dlho, kým dieťa naštve

Alexx Rusko, Uljanovsk

https://www.babyblog.ru/community/post/0_1_razvitie/3163255

Pil som a šalvia a mäta a cesnak jedli. Ale lepšie ako to všetko pomáha odstaviť. :))) Je možné piť bylinky a postupne odnášať z prsníka.

MEvgeniatra Ukrajina, Odessa

https://www.babyblog.ru/community/post/0_1_razvitie/3163255

Ona sama vzala šalvie, aby opravila cyklus - pomohlo to. Teraz súhlasím s tým, aby som zastavil laktáciu - po začiatku príjmu mlieka, začal sa pohybovať menej aktívne, bolesť v hrudníku sa stala oveľa menej.

Malinkin Bielorusko, Mogilev

http://otzovik.com/review_187180.html

O tom, že s pomocou šalviového vývaru, môžete zastaviť laktáciu a zbaviť sa mlieka, ktoré prichádza v množstvách vzteklých, čítal som na internete, rozhodol som sa to vyskúšať, pretože som ťahal hrudník, trochu napínal úľavu, obmedzenie tekutín, atď. Nepomohli mi absolútne, okrem bolesti na hrudníku neboli žiadne výsledky, a rozhodol som sa, že som si kúpil šalvie, kúpil som balenie v lekárni v sáčkoch (1 vrecko na šálku vriacej vody) a vypil som toto sklo počas dňa. Tí, ktorí majú takú situáciu, že nie je možnosť dojčiť alebo príliš veľa mlieka prichádza a trpí, neváhajte si kúpiť šalvie a nápoje, veľmi užitočné buriny na rozdiel od hormonálnych piluliek na zastavenie laktácie. účinky Mohol by som byť katastrofálne... (napríklad po takomto tabletochek mnoho spustiť ďalšie hormonálne nápoj vyliečiť endokrinného systému, s ktorými začali problémy, pretože takéto ukončenie dojčenia) zdravie viac, piť lepšie trávu)))) a na lieky musí byť uchýlili len v krajných prípadoch. Mimochodom, chuť šalvie nie je vôbec škaredá, môžete ju vypiť)))

Llyr

http://irecommend.ru/content/ochen-pomogaet-dlya-prekrashcheniya-grudnogo-vskarmlivaniya-i-pri-giperlaktatsii

Súhlasím, že to pomáha. Ale ja som bol schopný piť len raz, a potom celý večer trpel nejaký nepochopiteľný nevoľnosť, a kovové chuť v ústach a hrdle, všeobecne, nie je dosť príjemné. Ale aj po tomto čase bol menší prietok mlieka. A potom som na tieto účely prešiel na mätu, čaj vo vrecúškach, spolu so šalvia na tieto účely, a necítil som sa zle. Počas 2 týždňov úplne dojčenie prestalo dojčiť 2 roky a bolo tu veľa mlieka.

Alagelya

http://irecommend.ru/content/ochen-pomogaet-dlya-prekrashcheniya-grudnogo-vskarmlivaniya-i-pri-giperlaktatsii

Šalvia je jedinečná rastlina s bohatým obsahom vitamínov a minerálov, s mnohými prospešnými vlastnosťami. Táto bylina účinne pomáha ženám dokončiť laktačný proces. Mäkká, bezbolestná, bez stresu pre mamu a dieťa. Je však dôležité pochopiť, že liek je len pomocný, a nie hlavný, a ako každý liek, šalvia môže spôsobiť nežiaduce reakcie z tela ženy aj dieťaťa. Ak musíte urýchlene obmedziť laktáciu, poraďte sa so svojím lekárom, predpíše vhodnejšie lieky.

Šalvia na zastavenie laktácie

Šalvia je účinná fytohormónová látka, ktorá je analogická k hlavnému ženskému hormónu estrogén, ktorý pomáha vyrovnať sa s mnohými ženskými problémami.

V latinčine, šalvia znie ako „Salvia“ - „spása“. Bežné použitie šalvie a laktácie u žien.

Obdobie dojčenia pre každú ženu trvá v rôznom čase. Niekto sa živí dieťaťom, kým mlieko samo nezmizne a niekto začne postupne odstavovať dieťa z prsníka v procese dospievania.

V každom prípade je správne ukončiť dojčenie bez zápalov a nespôsobiť psychickú traumu dieťaťu!

V druhom prípade môže byť šalvia použitá ako dodatočný prostriedok na zníženie produkcie mlieka pri ukončení dojčenia.

Počas svojho života ľudia používali dary prírody na boj proti rôznym chorobám a chorobám. Liečitelia boli liečení vývarmi, bylinnými nálevmi, lesnými plodmi.

O prospešné vlastnosti šalvie známe už od staroveku, nie pre nič za nič, že starovekí egyptskí liečitelia mu dal meno "posvätná tráva".

Aby sa znížila produkcia mlieka a aby sa zabránilo zvýšeniu teploty u dojčiacej matky počas odstavenia, zvyčajne sa odporúča používať ženy vo forme čaju niekoľko dní v rade.

Keďže šalvia je fytohormonálnym činidlom, má priaznivý vplyv na rôzne procesy vyskytujúce sa v ženskom tele (bolestivá menštruácia, menopauza a dokonca sterilita).

Pozrite si moje malé video o laktácii a šalvii:

Ako aplikovať šalvia na zastavenie laktácie?

Najobľúbenejším prostriedkom na zastavenie laktácie na základe šalvie je šalvia esenciálny olej. Obsahuje najvyššiu koncentráciu prospešných látok.

S jeho použitím je možné znížiť riziko vedľajších účinkov z rýchleho prudkého odstavenia. Najčastejšie dojčiace matky čelia bolesti, páleniu, pečaťiam s ostrým zastavením dojčenia. To je dôvod, prečo zastaviť dojčenie by malo byť hladké!

Urobte si čas, dajte čas na dieťa a vaše telo, aby si zvykli na myšlienku rýchleho ukončenia dojčenia.

Naučte dieťa ísť bez prsníka. Mal by byť schopný upokojiť sa, zaspať, jesť bez podpory dojčenia. V našom živote je dosť stresov a problémov, takže ich nevytvárame vlastnými rukami.

Ďalším prostriedkom je šalvia infúzia: dve polievkové lyžice šalvie listy sú varené v hrnci vriacej vody (približne 250 ml), táto kvapalina je filtrovaná, a potom sa niekoľko dúšok až trikrát denne.

Ďalšou rovnako účinnou možnosťou je aplikácia obkladov so šalviou, na to musíte zmiešať šalvie olej a cyprus 2 kvapky každý, pelargónie olej a mäta 3 kvapky každý a 25 mg rastlinného oleja. Gáza navlhčená týmto roztokom aplikujte na hrudník po dobu 1-1,5 hodiny denne

Šalvia na zastavenie laktácie sa môže aplikovať v poslednom štádiu ukončenia dojčenia, ak sa veľmi obávate alebo cítite naplnenie hrudníka.

Ako konzultant pre dojčenie odporúčam, aby ste prestali dojčiť hladko a potom nepotrebujete šalvie. Na hladkej redukcii kŕmenia na mieste je mnoho článkov, a tiež zaznamenal 9-hodinový tréningový kurz pre matky s deťmi vo veku od 1 roka - "Ako prestať dojčiť bez slz a hysterík?".

Tento kurz vám umožní vybudovať správne dojčenie po roku a naučiť vás hladkú techniku ​​ukončenia kŕmenia.

Šalvia na zníženie laktácie a zastavenie dojčenia

Používa sa šalvia na zastavenie laktácie? Ako efektívne je to? Je možné s jeho pomocou znížiť produkciu mlieka, pokračovať v dojčení a úplne zastaviť dojčenie? Ako ju správne používať, vo forme infúzií a olejov.

Jedným z tradičných liekov používaných na potlačenie laktácie je šalvia. Táto rastlina vo voľnej prírode v Rusku sa nenašla. Rastie v teplých krajinách Ďalekého východu a netoleruje naše chladné zimy. V umelom prostredí sa pestuje na Kryme a Krasnodar Krai. Na lekárske účely, používané v zubnom lekárstve, na liečbu ochorení kože, slizníc.

Herb Vlastnosti

V medicíne sa používa šalvia. Listy a výhonky sa narezávajú, sušia a aplikujú ako infúzie. Liečivé vlastnosti sú určené obsahom týchto látok v celom rade rastlinných zlúčenín. Medzi nimi sú flavonoidy aktívnymi antioxidantmi, ktoré zabraňujú negatívnym účinkom voľných radikálov, tanínov a živičných látok, alkaloidov.

Od októbra do novembra sú listy šalvie bohaté na éterické oleje. Používajú sa na liečbu ochorení povrchu kože. Nástroj má výrazný antiseptický účinok, pomáha v boji proti chorobám:

  • ústna dutina - stomatitída, zápal ďasien;
  • horné dýchacie cesty - bolesť hrdla, faryngitída, laryngitída.

Infúzie a liečivá na báze olejovej kaly sa používajú len pri komplexnej terapii. Napriek výrazným antiseptickým vlastnostiam rastliny pri liečení bakteriálnych ochorení neposkytuje taký výrazný účinok ako farmaceutické antimikrobiálne činidlá. Šalvia sa nepoužíva počas laktácie, pretože má hypolaktačný účinok.

Použite na zastavenie laktácie

Prax používania liečivej rastliny na dokončenie dojčenia je bezpečná. To vám umožní jemne znížiť produkciu mlieka, bez použitia hormonálnych liekov. Na zastavenie laktácie s použitím šalvie je potrebné zvážiť nasledujúce nuansy.

  • Rastlina obsahuje fytoestrogén. Táto chemická zlúčenina je v zložení blízka ľudskému hormónu estrogénu, ale nie je jeho úplnou náhradou. Estrogén hrá úlohu inhibítora prolaktínu, hormónu, ktorý stimuluje produkciu materského mlieka v ženskom tele. Teoreticky vedie zvýšenie množstva estrogénu v tele k potlačeniu aktivity prolaktínu, čo znižuje alebo úplne znižuje laktáciu. V praxi tento efekt nie je tak jasne vyjadrený, pretože fytoestrogén je slabým analógom pravého hormónu, nemá rozhodujúci vplyv na stav hormonálneho pozadia. To je výhoda pre prirodzené ukončenie dojčenia: neexistuje riziko vzniku hormonálnych porúch a vývoja negatívnych účinkov po ukončení laktácie. Nemali by sme však očakávať okamžité výsledky z používania šalvie.
  • Šalvia mierne inhibuje laktáciu. Tento účinok lieku je potrebný pri liečbe hyperlaktácie - nadbytku materského mlieka. Je možné použiť šalvie na zníženie laktácie bez potreby prerušenia dojčenia. Nástroj neprechádza do materského mlieka, nemá negatívny vplyv na dieťa. Trvanie liečby závisí od závažnosti hypolaktácie. Odporúča sa aplikovať tak dlho, kým sa objem mlieka stane pre dieťa dostatočným a pohodlným pre matku.
  • Šalvia môže byť použitá na zastavenie laktácie. Pomáha znižovať produkciu nového mlieka, ale bude účinná len pri komplexnej terapii. Podľa poradkyne pre dojčenie Iriny Ryukhovej nestačí len piť šalvia na laktáciu na „nie“. Je potrebné znížiť množstvo spotrebovanej tekutiny, vyhnúť sa teplému pitiu, eliminovať riziko nepríjemných pocitov návalov horúčavy a distenzie hrudníka. Ligácia prsných žliaz nie je nutná, ak dokončenie nie je v núdzi, ale „plánovaným“ spôsobom a produkcia materského mlieka je už z dôvodu prirodzených príčin znížená. Medzi nimi - vek dieťaťa po jednom a pol roku, plné kŕmenie mu "dospelých potravín", zachovanie jedného alebo dvoch dojčenia denne.
  • Mali by sa používať infúzie. Vezmite ich dovnútra, aby boli v malých množstvách. Pite denne viac ako pol litra šalátovej infúzie, odmietajúc konzumovať iné tekutiny.

Taktika správneho ukončenia dojčenia

Na dokončenie procesu ukončenia laktácie bez bolesti a bez komplikácií použite nasledujúcu taktiku.

  • Voľný hrudník. Toto sa môže vykonať pri "poslednom" kŕmení alebo čerpaní.
  • Infúzia šalvie. Pohodlný nákup náradia v expresných vreciach. Varte dve takéto vrecká alebo lyžicu suchej šalvie v pohári vriacej vody. Počkajte, kým infúzia nevychladne, a vypite ju po celý deň. Za deň by nemali piť viac ako 2 šálky infúzie. Zabráni rozvoju nového mlieka, zníži pravdepodobnosť nepohodlia z návalu horúčavy, ťažkosti v mliečnych žľazách.
  • V prípade potreby nalodite. Počas obdobia laktácie po roku sa prsia nemusia naplniť počas celého dňa. Je to pravdepodobne príliv večer, takže pred spaním je lepšie nepoužívať tekutinu. Ak je hrudník bolestne plný, zaťažte ho pocitom ľahkosti. Urobte to rukami alebo odsávačkou. Nemalo by byť úplne zhutnené, pretože to vedie k zbytočnej produkcii materského mlieka. V prvých dvoch alebo troch dňoch môže trvať niekoľko pumpings, potom sa ich frekvencia zníži.
  • Nepoužívajte bandáž hrudníka. Pri použití tejto infúzie sú slabo vyjadrené pocity prekrvenia prsných žliaz, preto nie je potrebná pevná fixácia. Bez toho, aby ste sa uchýlili k prehnaniu prsníkov, eliminujete riziko stagnácie a mastitídy.
  • Použite studené obklady. Pomôžu zmierniť nepohodlie v hrudníku, eliminujú bolesť a zmierňujú stav, ak sa teplota zvýši. Ak teplota pretrváva dlhšie ako dva dni, je potrebné poradiť sa s lekárom.

Kontraindikácie a vedľajšie účinky

Podľa konzultantov pre dojčenie je šalvia bezpečným a veľmi účinným prostriedkom pre miernu laktáciu. Neodporúča sa používať v prípade:

  • idiosyncrasy, alergie;
  • zápalové ochorenia obličiek;
  • vysoký krvný tlak (hypertenzia).

V prítomnosti kontraindikácie, môžete nahradiť infúziu šalvie vývar mätou. Má mierny sedatívny účinok a mierne inhibuje laktáciu. Je potrebné použiť infúziu mincovne v objeme nie viac ako pol litra denne v studenej forme.

Pri dojčení používajte šalviu, aby ste znížili produkciu mlieka alebo úplnú laktáciu. V kombinácii s inými prostriedkami spôsobí, že proces bude bezbolestný, zníži riziko vzniku mastitídy, eliminuje pravdepodobnosť hormonálnych porúch.