Sviečky Klion-D 100

No, tu neviem, čítal som na internete o kontraindikáciách. Takže doktor tak niečo predpísal, nerobím to samoobslužne, ale nejako ma to trápilo.

Urobil sa škvrny, odhalila sa kolpitída, takže sa zdá, že výtok nie je silný, ale akonáhle sa musí liečiť zápal.

Nenašiel som im zadarmo, kúpil som si ich sám. A tak, áno, anotácia je napísaná bez špecifikovania v ktorom trimestri je možné, je to jednoducho kontraindikované počas tehotenstva.Mám rummaged na internete, hovorí, že to je nemožné v jednom trimestri, a 2 a 3 s opatrnosťou.

Ak sa budete neustále chrániť kondomom, môžete. V skutočnosti je lepšie ho preskúmať. Môj lekár "predpísal" trihopol v neprítomnosti svojmu manželovi.

Namiesto klion, som použil hexionon - nemajú žiadne kontraindikácie tehotenstva.

Recenzie na Klion D 100

Forma uvoľňovania: Vaginálne tablety

Analógy Klion D 100

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 139 rubľov. Analógovo lacnejšie o 195 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 310 rubľov. Analógovo lacnejšie o 24 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 313 rubľov. Analógovo lacnejšie o 21 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 344 rubľov. Analóg je drahší za 10 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 413 rubľov. Analóg je drahší za 79 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 558 rubľov. Analog viac o 224 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 609 rubľov. Analog drahšie na 275 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 970 rubľov. Analog viac o 636 rubľov

Návod na použitie pre Klion D 100

Forma dávkovania:

ZLOŽENIE na 1 tablete:
Účinné látky: metronidazol - 100 mg a nitrát mikonazolu - 100 mg;
Pomocné látky: laurylsulfát sodný - 0,50 mg, koloidný oxid kremičitý - 7,00 mg, stearát horečnatý - 13,00 mg, povidón - 26,00 mg, hydrogenuhličitan sodný - 90,00 mg, kyselina vínna - 100,00 mg sodná soľ karboxymetylškrobu (typ A) - 100,00 mg, krospovidón - 100,00 mg, hypromelóza - 190,00 mg, monohydrát laktózy - 473,50 mg.

POPIS
Bikonvexné tablety oválneho tvaru so špicatým koncom, takmer biele, na jednej strane s gravírovaním „100“.

Farmakoterapeutická skupina: t

kombinované antimikrobiálne činidlo (antimikrobiálne a antiprotozoálne činidlo + protiplesňové činidlo).

ATX kód: G01AF20.

FARMAKOLOGICKÉ VLASTNOSTI
farmakodynamika
Kombinovaný prípravok na intravaginálne použitie, obsahujúci metronidazol a mikonazol. Metronidazol je antiprotozoálne a antimikrobiálne liečivo odvodené od 5-nitroimidazolu. Mechanizmus účinku je biochemická redukcia 5-nitro skupiny metronidazolu intracelulárnymi transportnými proteínmi anaeróbnych mikroorganizmov a prvokov. Získaná 5-nitro skupina metronidazolu interaguje s DNA mikrobiálnej bunky, čo inhibuje syntézu ich nukleových kyselín, čo vedie k odumretiu baktérií a prvokov. Aktívne proti Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Gardnerella vaginalis, Giardia lamblia, ako aj povinným anaeróbom Bacteroides spp. (vrátane Bacteroides fragilis, Bacteroides distasonis, Bacteroides ovatus, Bacteroides terapie, Bacteroides thetaiotac, Bacteroides vulgatus), Fusobacterium spp., Veillonella spp., Prevotella bivia, Prevotella buc, Clostridium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp.). IPC pre tieto kmene je 0,125-6,25 ug / ml.
Aeróbne mikroorganizmy a fakultatívne anaeróby sú necitlivé na metronidazol, ale v prítomnosti zmiešanej flóry (aeróbne a anaeróbne) metronidazol pôsobí synergicky s antibiotikami, ktoré sú účinné proti aeróbom.
Mikonazol je účinné antimykotikum, ktoré má svoj účinok najmä na dermatofyty a kvasinkové huby. Intravaginálne podávanie je aktívne hlavne proti Candida albicans. Mikonazol inhibuje biosyntézu ergosterolu u húb a mení zloženie iných lipidových zložiek v membráne, čo vedie k odumretiu buniek húb. Mikonazol nemení zloženie normálnej mikroflóry a pH vagíny.
farmakokinetika
Pri intravaginálnom podaní sa metronidazol vstrebáva do systémového obehu. Maximálna koncentrácia metronidazolu v krvi sa stanoví po 6 až 12 hodinách a je približne 50% maximálnej koncentrácie, ktorá sa dosiahne (v priebehu 1-3 hodín) po jednorazovej dávke ekvivalentnej dávky metronidazolu perorálne. Metronidazol preniká do materského mlieka a väčšiny tkanív, prechádza cez krvno-mozgovú bariéru a placentu. Komunikácia s plazmatickými proteínmi - menej ako 20%. Metabolizuje sa v pečeni hydroxyláciou, oxidáciou a glukuronidáciou. Aktivita hlavného metabolitu (2-hydroxymetronidazol) je 30% aktivity materskej zlúčeniny.
Vylučuje sa obličkami - 60-80% dávky systémového lieku (20% tohto množstva v nezmenenej forme). Metabolit metronidazol, 2-hydroxytronidazol, maľuje červenohnedú farbu moču v dôsledku prítomnosti vo vode rozpustného pigmentu, ktorý je výsledkom metabolizmu metronidazolu. Črevo sa vylučuje - 6-15% systémovej dávky lieku.
Systémová absorpcia mikonazolu po intravaginálnom použití je nízka.
Rýchlo zničený v pečeni. Histohematické bariéry zle prekonávajú.
8 hodín po použití lieku je v vagíne stále prítomných 90% mikonazolu. Nezmenený mikonazol sa nezistil ani v plazme, ani v moči.

INDIKÁCIE NA POUŽITIE
Lokálna liečba vaginitídy zmiešanej etiológie spôsobenej súčasne Trichomonas spp. a Candida spp.

Kontraindikácie
- zvýšená individuálna citlivosť na zložky liečiva a iné azoly;
- tehotenstvo (I termín);
- obdobie laktácie;
- leukopénia (vrátane histórie);
- organické lézie centrálneho nervového systému (vrátane epilepsie);
- zlyhanie pečene;
- vek detí (do 12 rokov). S POZOROM Diabetes mellitus, poruchy mikrocirkulácie. POUŽITIE V PREGNANCII A V OBDOBÍ LAKÁCIE Gravidita Klion-D 100 je kontraindikovaný na použitie v prvom trimestri gravidity. Použitie lieku v trimestri II a III je možné len v prípadoch, keď potenciálny prínos pre matku prevyšuje riziko pre plod. Laktácia Klion-D 100 preniká do materského mlieka. Ak je to potrebné, použite liek, prestaňte dojčiť. Počas dojčenia je použitie Klion-D 100 kontraindikované.

SPÔSOB PODANIA A DÁVKY
Vaginálne. Na 1 vaginálnej tablete (predtým navlhčenej vo vode) vstúpte hlboko do vagíny večer pred spaním na 10 dní v kombinácii s užívaním metronidazolu vo vnútri.

NEŽIADUCE ÚČINKY
Lokálne reakcie: svrbenie, pálenie, bolesť, podráždenie sliznice pošvy; hrubý, biely, slizničný výtok z pošvy bez zápachu alebo so slabým zápachom, častým močením; pocit pálenia alebo podráždenie penisu sexuálneho partnera;
Na strane zažívacieho systému: nevoľnosť, zvracanie, zmena chuti, chuť v ústach, strata chuti do jedla, bolesti brucha spastickej povahy, hnačka, zápcha;
Alergické reakcie: žihľavka, svrbenie kože, vyrážka;
Zo strany centrálneho nervového systému: bolesť hlavy, závraty;
Na strane hematopoetického systému: leukopénia alebo leukocytóza;
Na strane urogenitálneho systému: farbenie moču v červenohnedej farbe spôsobuje metabolit metronidazolu - 2-oxymetronidazol, kvôli prítomnosti vo vode rozpustného pigmentu, ktorý je výsledkom metabolizmu metronidazolu.

Predávkovanie
Chýbajú údaje o predávkovaní s intravaginálnym použitím metronidazolu. Pri súčasnom použití s ​​metronidazolom sa však môžu vyvinúť systémové účinky.
Príznaky predávkovania metronidazolom: nevoľnosť, vracanie, bolesť brucha, hnačka, generálne svrbenie, kovová chuť v ústach, poruchy pohybu (ataxia), závraty, parestézia, kŕče, periférna neuropatia, leukopénia, stmavnutie moču.
Príznaky predávkovania mikonazolom neboli identifikované.
Liečba: v prípade náhodného požitia veľkého počtu vaginálnych tabliet Klion-D 100, v prípade potreby výplach žalúdka, zavedenie aktívneho uhlia, možno vykonať hemodialýzu. Metronidazol nemá špecifické antidotum. Metronidazol a jeho metabolity sú dobre eliminované hemodialýzou.
Ak sa objavia akékoľvek príznaky predávkovania, odporúča sa symptomatická a podporná liečba.

INTERAKCIA S INÝMI LIEKMI
Keďže systémová absorpcia mikonazolu je nízka, interakcia s inými liekmi je určená metronidazolom.
Metronidazol je kompatibilný so sulfónamidmi a antibiotikami. Pri súčasnom užívaní alkoholu spôsobuje reakcie ako disulfiram (kŕčové bolesti brucha, nevoľnosť, vracanie, bolesti hlavy, návaly kože).
Kombinované použitie s disulfiramom je neprijateľné (aditívny účinok, môže spôsobiť zmätenosť vedomia).
Liek môže zvýšiť účinok nepriamych antikoagulancií. Protrombínový čas sa môže zvýšiť, preto je potrebná úprava dávky nepriamych antikoagulancií. Neodporúča sa kombinovať s nedepolarizujúcimi svalovými relaxanciami (vecuronium bromid). Induktory mikrozomálnych oxidačných enzýmov v pečeni (napríklad fenytoín, fenobarbital) môžu urýchliť elimináciu metronidazolu, čo povedie k zníženiu jeho koncentrácie v krvnej plazme.
Cimetidín inhibuje metabolizmus metronidazolu, čo môže viesť k zvýšeniu jeho koncentrácie v krvnom sére a zvýšeniu rizika vzniku vedľajších účinkov.
Koncentrácia lítia v krvi sa môže v priebehu liečby metronidazolom zvýšiť, takže predtým, ako začnete používať Klion-D 100, musíte znížiť dávku lítia alebo ho zastaviť v čase liečby.

ŠPECIÁLNE POKYNY
Pitie alkoholu počas liečby Klion-D 100 je prísne zakázané. Počas liečby sa odporúča Klion-D 100 zdržať sa pohlavného styku. Odporúča sa súčasná liečba sexuálnych partnerov.
Pri používaní Klion-D 100 sa môže pozorovať mierna leukopénia, preto sa odporúča sledovať krvný obraz (počet leukocytov) na začiatku a na konci liečby.
Metronidazol môže imobilizovať treponemas, čo vedie k falošne pozitívnemu testu TPI (Imobobilizačný test Treponema Pallidum alebo Nelsonov treponemálny test).

Vplyv na schopnosť riadiť auto a iné mechanické prostriedky.
Ak sa objavia vedľajšie účinky centrálneho nervového systému, mali by ste sa zdržať vedenia vozidla a práce s potenciálne nebezpečnými strojmi.

FORMULÁR VYDANIA. T
Vaginálne tablety, 100 mg + 100 mg.
10 tabliet na jeden pruh z mäkkej hliníkovej fólie potiahnutej na jednej strane a lakované na druhej strane. 1 prúžok s návodom na použitie v kartónovej krabici.

PODMIENKY NA UCHOVÁVANIE
Uchovávajte pri teplote 15-30 ° C na mieste chránenom pred svetlom a vlhkosťou.
Uchovávajte mimo dosahu detí!

ŽIVOT
5 rokov.
Neplatí po dátume exspirácie.

PODMIENKY PRE DOVOLENKU Z LEKÁRNE
Predpis.

Klion D počas tehotenstva

Klion D počas tehotenstva je predpísaný pomerne často. Pozrime sa, čo je táto droga a prečo je potrebná.

Klion D je širokospektrálne kombinované liečivo používané na liečenie gynekologických ochorení. Hlavnými zložkami liečiva sú metronidazol a mikonazol. V kompozícii sú obsiahnuté v rovnakej dávke: 100 mg.

Metronidazol a mikonazol majú antimikrobiálny účinok a používajú sa proti gram-negatívnym a gram-pozitívnym baktériám, ako aj niektorým protozoom. Liek je široko používaný na liečbu pohlavne prenosných infekcií. Liečivo je možné použiť v kombinácii s inými antimikrobiálnymi činidlami a antibiotikami.

Dostupné vo forme tabliet na perorálne podanie, vaginálnych tabliet a roztokov na intravenózne podávanie. Uvoľňuje sa bez lekárskeho predpisu.

Roztok na zavedenie do žily je dostupný vo forme infúzií 100 mg a tabliet 10 kusov na balenie.

Klion D je dostupný vo forme vaginálnych tabliet, ktoré sa aplikujú intravaginálne. Jedno balenie obsahuje 10 tabliet balených vo fóliách.

Odporúča sa uchovávať pri izbovej teplote, bez porušenia podmienok používania (maximálne 5 rokov).

Aké sú sviečky priradené Klionovi D?

Liek sa predpisuje na liečbu nasledujúcich ochorení:

  • Gardnerella;
  • Trichomonas;
  • streptokok;
  • drozd;
  • bakteroidy atď.

Vaginálne tablety sa môžu použiť na prevenciu výskytu infekčných a zápalových procesov. Najčastejšie je Klion D predpísaný na liečbu drozdu (chronická kandidóza). V liečbe iných gynekologických ochorení, pohlavne prenosných chorôb, je predpísaný v komplexnej liečbe, pretože užívanie tohto lieku v praxi nie je veľmi účinné.

Aplikácia Klion D 100

Liek by mal podávať výlučne lekár. Intravenózne podanie sa podáva v dávke 100 ml každých 8 hodín a vek pacienta by mal presiahnuť 12 rokov. Priebeh liečby nesmie prekročiť 7 dní.

Tablety sa používajú v komplexnej liečbe v dávke 200 - 400 mg a často po kvapkách rovnakého liečiva. Kurz trvá približne 10 dní.

Vaginálne tablety sa používajú na liečbu gynekologických ochorení v dávke 1 sviečky denne. Je vhodnejšie vložiť sviečku hlboko do vagíny v polohe na bruchu v noci. Pre pohodlné podávanie sa odporúča vaginálnu tabletu navlhčiť malým množstvom vody. Priebeh liečby je 10 dní.

Sviečky Klion D počas tehotenstva

Počas tehotenstva lekári odporúčajú užívať lieky šetrným spôsobom a absolvovať príslušné laboratórne testy. Tiež pri výbere formy lieku je lepšie zamerať sa na tie, ktoré pôsobia lokálne av minimálnom množstve prenikajú do plodu cez placentu.

Hlavnou zložkou sviečok Klion D je metronidazol. Jeho činnosť nie je zameraná na boj proti škodlivým a infikovaným bunkám, ale na obnovu tých buniek, ktoré úplne eliminujú vzhľad a reprodukciu prvého.

Metronidazol, ak vstúpi do pošvy, sa úplne vstrebáva do krvi, ale ohrozuje vývoj plodu. Mikonazol úplne nepreniká tkanivom, ale iba 90 mg (90%) s jednou sviečkou. Maximálna koncentrácia účinných látok sa dosiahne 8 hodín po podaní. Liek je úplne rozpustený v tele ženy a neodráža sa v krvi a moči.

Je kontraindikované používať liek v prvom trimestri tehotenstva a dojčenia, rovnako ako mnoho podobných liekov. Vymenovanie a vhodné použitie pred pôrodom na elimináciu rizika infekcie plodu počas jeho prechodu cez pôrodný kanál. Osobitnú pozornosť treba venovať reakcii organizmu na ľudí, ktorí trpia cukrovkou a majú zhoršený krvný obeh. Pri užívaní lieku sa odporúča zdržať sa sexuálneho kontaktu.

Príjem Klion D sa musí vykonávať na lekársky predpis. Iba pôrodník-gynekológ, pod dohľadom ktorého sa nachádza tehotná žena, bude schopný porovnať všetky riziká a určiť vhodnú dávku lieku. Samoliečba môže viesť k negatívnemu výsledku, tak pre zdravie matky, ako aj pre zdravie dieťaťa. Lekár vezme do úvahy účinnosť liečby, pretože by ste nemali zabúdať, že súčasné užívanie iného lieku môže pri každom lieku buď zvýšiť jeho účinok, alebo ho naopak znížiť.

Medzi vedľajšie účinky boli zaznamenané tieto:

  • začervenanie kože, žihľavka;
  • svrbenie, pálenie a bolesť v pošve;
  • výtok z pošvy, podobný hlienu, bielej farby s hustou konzistenciou;
  • nevoľnosť alebo zvracanie;
  • kovová chuť v ústach;
  • zápcha alebo hnačka;
  • leukocytóza;
  • bolesť hlavy.

Ak sa ocitnete v aspoň jednom z týchto javov po použití lieku, tehotná žena by mala okamžite vyhľadať lekársku pomoc.

Klion D počas tehotenstva recenzia

Liek bol predpísaný mojím pôrodníkom-gynekológom po zlých výsledkoch testov na mikroflóre vo vagíne pred pôrodom. Kurz bol pridelený maximálne 5 dní. Vložili sme sviečky na 5 dní, hoci som si všimol zlepšenie už na 4. deň. Nasledujúca analýza bola dobrá.

Klion D liečil vaginitídu v druhom trimestri tehotenstva, ako to predpísal lekár. Kurz trval 10 dní. Prvé dva dni po zavedení sviečky trochu svrbenie v pošve, ale potom normálne. Liek pomohol. Odporúčam.

Dlho trpela drozdou pred tehotenstvom, takže ma počas svojho času neobišla. Klion D poradil priateľovi. Po konzultácii so svojím gynekológom začala liečbu v 20. týždni tehotenstva. Sviečky vložené do noci, pred tým, trochu zvlhčené vodou. Z nevýhod je veľká len veľkosť tablety. Vo všeobecnosti však liek pomohol. Šesť mesiacov uplynulo od narodenia, ale už nie je žiadny drozd. Vrelo odporúčam všetkým!

Klion d počas tehotenstva recenzia

Hosť 13. mája 2013, rok života je jednoducho neznesiteľný a nelieči sa, ale naopak sa zhoršuje (((((1. apríl 2013). Práve teraz zomieram na pálčivé bolesti. (((((((((((((Prvýkrát je to hrozné, je to hrozné) aspoň plakať... je to už uprostred noci, zajtra je pondelok - ja to vyhodím a poviem všetkým, aby nikdy nekupovali.

Trpím tiež. strávil celý kurz a teraz mesiac prešiel a pocit pálenia zostáva 2. decembra, 23, 2012 dať sviečku, na ďalší večer svrbenie na paži... teraz som ho použiť 5 dní, na druhej strane.. to nie svrbí, ale moje ruky sú červené, suché a popraskané. niekto to mal. Nemyslím si, že taká zima by mohla byť ReplyCommentsLi 9. júla 2013

Rina, mám presne to isté ako tvoje, po 3 dňoch príjmu, koža na mojich rukách je popraskaná ako z mrazu, strašne svrbí, na piaty deň vo všeobecnosti celé moje telo začalo svrbiť, vyhodilo to. 1Kristina 19. októbra 2012Klion-D bol predpísaný v komplexnej terapii HPV. Nejako som použil iné vaginálne sviečky, všetko, čo som mal, bolo nrmalno, a potom nejaká nočná mora. Večer položila sviečku, zaspala a po niekoľkých hodinách sa prebudila z hrozného svrbenia, až do rána nespala. Začal som čítať recenzie o Klion-D, bol zdesený, 90% napísalo, že to spôsobuje veľa vedľajších účinkov, že dráždi sliznicu pošvy... Odhoďte ich úplne, to nie je liečba, ale naopak... 5. september 2012 Hrozný liek, aj pre tretie Deň príjmu začal svrbenie. Zdá sa, že v našich mestských nemocniciach nie sú ochotní vyliečiť nás, ale skôr ochromiť - pracujú len kvôli svojmu platu a nezáleží na tom, čo predpisovať. ReplyCommentsOlga 28. marca 2013

Máte pravdu, horí sa strašne ľúto, že lekári na to varujú. Stačí len zaregistrovať niečo drahšie. Tu je náš liek. Neviem, čo mám robiť 3. septembra 2012, okrem svrbenia, mám tiež cystitis a ponooos po tretej pilulke, ako je táto! Vyhodil som sviečky, niečo hrozné o tom všetkom! 1MaryanaNovember 13, 2011Cleon-d sviečky by mali pomôcť pri liečbe ochorení žien, ale namiesto toho som dostal hrozné svrbenie. Ako to môže byť a čo to znamená. Môže niekto naraziť na podobný problém? 1Maryan7 November, 2011Ak po narodení vymenoval Kliona-D za prevenciu. Prvých pár dní sa všetko zdalo byť normálne, ale tretí deň sa objavilo veľmi nepríjemné pálenie a svrbenie. Sťažovala sa na svojho gynekológa na tieto pocity, povedala, že Klion môže dať takéto príznaky, ale ak je podráždenie, potom je lepšie prestať používať. Julia 12.7.2013

Tento liek je pre mňa celkom uspokojivý, PERFECTLY TREATS, po 3 dňoch už začína zlepšenie. Hosť 29. novembra 2014

Mesačne pravdepodobne nie je, ako by to malo byť, keď si vezmete drogu Guest 30.října 2013

Podporujem !! Nemám žiadne vedľajšie účinky, len zlepšenie))) Hosť 29.11.2014

A všetko dobre podporujem bez horúceho pocitu a nevoľnosti

Trpel som 5 dní z 10, ktoré mi lekár pripísal. Na 4. deň prešli nervy !! Áno, radšej by som vydržal svrbenie, s ktorým som išiel k lekárovi. Je nemožné spať ako svrbenie tak, že som vyskočil do postele a potom uprostred noci som vytiahol tento blbosť. Hosť5 november 2013

A čo môže nahradiť Klacida? Každý, kto mi to povie, povedz mi prosímMaria19 marec 2014

Wilprafen lyuba 19. septembra 2014

Tento liek na drozd mi absolútne nepomohol. Anna2 január 2015

Z drozdu si môžete dať rakytníkové tampóny z rakytníka

Komentáre

Elena (nehnuteľnosť na prenájom v Thajsku) Bol som online 8. mája 11:24

Ale prečo sa pozerať na vedľajšie účinky? konajú v ojedinelých prípadoch sooooo... moja babička použila nejaké tabletky, takže tu, kde a potom sú tu vedľajšie účinky, o ktorých by som v najhoršom prípade nesnívala, jedna z nich je strata sluchu a zoznam je tam... prijala ich... a ďakujem Bohu všetko je v poriadku. Keď som bol chorý s drozdom (pred tehotenstvom, pri liečbe so sviečkami), potom som pil pilulku flukonazolu (a liek sa nazýva) a po jednej pilulke ako nič a nebolo. A musíte liečiť drozd, ale nechcete, aby dieťa neskôr ochorelo... Len som mal niečo ako bronchitídu, bol som liečený antibiotikami a tu pred týždňom niekde bol zápal v obličkách, bol tiež liečený antibiotikami... (aspoň Ukrajinskej) predpísal také tabletky, ktoré na dieťa neplnia. A nemusíte sa starať o tieto sviečky vôbec. Vzhľadom k tomu, že v prvom trisamer všeobecne, ani anestetikum nemôže byť... pretože počiatočné štádium tvorby všetkého sa deje. takže sa liečite)

Neta Bol som na mieste 7. februára 2014, 10:32 Rusko, Ramenskoye

Určite sa pokúsim vyliečiť drozd, ale nebudem plnený biaca, hlavne antibiotikami. Mám staršiu sestru "dieťa antibiotík". Prvé dieťa matky, práve vtedy (pred 30-35 rokmi) začalo masovú propagandu a používanie týchto liekov vo všetkých prieskumoch verejnej mienky. Neskúsenosti, Maman bol v brázde lekárov, a muž je teraz trpí. Moja sestra nemá žiadnu imunitu, akúkoľvek malú infekciu, pretože jej smrť je ako ja, neviem, že nemá žiadnu alergiu, opuchy, červenanie, potom zmodrá (edema quinx), akné, potom šupinatá. Na toľko vyčerpaného a oslabeného tela, že dieťa sotva počalo, a ako ho niesla, nemali by sa rozprávať len slzy. Ale najprv bolo dieťa normálne (trochu bolestivé), všetko sa začalo prejavovať v triedach seniorov av inštitúte, keď šlo o zvláštne napätie. Nechcem vtip to všetko. Nie som proti antibiotikám, ale len vtedy, keď je telo 100% neschopné vyrovnať sa s nimi.

Tatyana Bol som na mieste 29.apríla 06: 14Rusko, Samara

Bol som pridelený kandidát B6. Kurz - 6 vaginálnych tabliet. Urobil som dva a plivol. Nebol by som nič menovaný, nebolo tam žiadne hrozné svrbenie. A on prešiel a ja som plivol. Potom s lekárom porodím niekoho, rozhodneme sa, čo máme urobiť pred narodením)

Ale vo všeobecnosti... toto je samozrejme nevedecké, ale všetko som spracovala vonku s kefírom a začala piť viac kefíru. Myslím, že to tiež čiastočne pomohlo.

Čítal som toľko škaredých vecí o tomto drozdi, že som sa hneď chcel zbaviť jej raz a navždy. Myslíte si, že všetky tieto hororové príbehy o hroznom poškodení plodu - nezmysel?

Neta Bol som na mieste 7. februára 2014, 10:32 Rusko, Ramenskoye

Svrbenie, vďaka Bohu, tentoraz to nevadí. Myslím, že byaka sa schovala pred svojím manželom a šla s ním dva mesiace. na služobnej ceste. Keď sa s ním zaobchádzalo po prvý raz, nezaobchádzali sme s ním a zjavne márne. Teraz nedávno prišiel a všetko začalo novým spôsobom. Ale s kefirom - to je nápad, piť kefír

Tatyana Bol som na mieste 29.apríla 06: 14Rusko, Samara

a dať odkaz na čítanie. môj lekár by jednoducho nespracoval môj drozd, ak nie pre svrbenie. Chápem, že pred pôrodom je hlavná vec na spracovanie všetkého. hoci... skrátka, čaká na odkaz! Budeme osvietení a vystrašení!

Nebojte sa toľko. existuje kontraindikácia po dobu 1 trimestra a anotácia je napísaná a lekár mi to povedal. ale malo by to pomôcť... čo mu bolo pridelené? odpoveď

SOS. Kto dal Klion D počas tehotenstva?

Dievčatá, urobili škvrnu na 32 týždňov, ukázali drozd. Hoci výber sa neobťažoval. Genetik Klion D. vymenil ho 4. deň, po prvej sviečke je výboj ocele VEĽMI silný, väčšinou ako voda, a samozrejme sviečka vyjde. Denné podušky sú dráždivé, takže musíte vymeniť oblečenie 3-4 krát denne. Lekár hovorí, že to tak môže byť. Podiel, ktorý má reakciu na tento liek. Teraz je to 36 týždňov Simona-mama 13. január 2014 - 12: 23 Tiež som mal obdobie 33 týždňov, ukázal sa škvrny baktérií, vložil som 3 dni Klion-D, tiež tekutý výtok a potom sa objavila samotná sviečka. Na prvý deň, svrbenie a pálenie boli všeobecné, potom to prešlo.... Pokračovať v vkladaní, v každom prípade, mikroflóra by mala byť normálne pred pôrodom Leomama 13. január 2014 - 12: 24Prosím, uistite sa. Pôrodný kanál musí byť naskenovaný tak, aby sa počas pôrodu maličká nezachytila ​​zbytočná baktéria. Namiesto denných papierových obrúskov dávajú „dýchať“. Bol som tak zachránený.

Klion D počas tehotenstva

Vytvorte si účet alebo sa prihláste na komentovanie

Ak chcete zanechať komentár, musíte byť členom.

Vytvorte si účet

Zaregistrujte sa na účet. To je jednoduché!

Prihláste sa

Už ste členom? Prihláste sa tu.

Páska na činnosti

Témy a postavy BP, ktoré vás prekvapili / urobili z vás smiech / spomienky.

Sri Mama komentovala otázku používateľa Takmer biela a trochu našuchorená. v otázkach

Syndróm vaječného vyčerpania. IVF s SIA

mirabella79 odpovedala na tému Alenka_Pelenka // v oblasti reprodukčných technológií: AI, ECO, IKSI

Kam ísť veveričky?

Bežec komentoval otázku položenú používateľom Beh v otázkach

Bifidumbacterin. Povedz mi, kto to vzal

Kooth komentoval Julsyk otázky v otázkach

SOS! Amniotic Index

Kiski Toffee komentoval otázku užívateľa Kiski Toffee v otázke

Marec prúžky prinesú tých, ktorí sú veľmi, veľmi čakajú!

Eleni @ // odpovedal používateľovi na používateľa п п п тему тему topic) in About charts

mysticizmus

Jingle komentoval otázku Nelly S v otázke

Po prenose - režim, pohoda, výtok atď.

Mama_s_etogo_goda odpovedal používateľovi Alenka_Pelenka // v oblasti reprodukčných technológií: AI, IVF, ICSI

Darček pre 8. marec

Ulyona komentovala otázku používateľa Ulyony v otázke

Klion D počas tehotenstva - návod na použitie, kontraindikácie a recenzie

Sviečky Klion D počas tehotenstva: je nejaký dôvod na strach?

Pozorovanie žien počas celého obdobia tehotenstva je pre gynekológa veľmi ťažkou úlohou, pretože počas tohto obdobia sa všetky chronické ochorenia zhoršujú a hlava infekcie je zvýšená, bezpečne spiaca v tele pred počatím dieťaťa.

Ťažkosť tejto úlohy spočíva v tom, že liečba identifikovaných infekcií sa musí vykonávať veľmi starostlivo a starostlivo, aby nedošlo k poškodeniu matky ani plodu.

Väčšina moderných a veľmi účinných liekov má jednoznačnú a jasnú kontraindikáciu - nepoužívajte vôbec počas tehotenstva alebo predpisujte nie skôr ako v druhom trimestri.

Klion D nie je výnimkou - kombinovaný antimikrobiálny, antiprotozoálny a antifungálny liek, spory o zákonnosti účelu, ktorý počas tehotenstva nezmizne od jeho výskytu v gynekologickej praxi.

Informácie o liekoch

Predchodcom tejto drogy je Klion, kde aktívnou zložkou je metronidazol, ktorého úlohou je predovšetkým liečba protozoálnych infekcií, ako je trichomoniáza a druhá - mikrobiálna infekcia.

Klion D100 je liek so širšími možnosťami, ktorý umožňuje liečiť nielen parazitické a mikrobiálne infekcie, ale aj kandidózu - skutočnú pohromu tehotných žien, pretože v prípravku je obsiahnutý mikonazol, ktorý má výrazný antifungálny účinok.

Je predpísané pre tehotné ženy vo forme vaginálnych tabliet, ktoré sa z nejakého dôvodu nazývajú sviečky.

Táto kombinácia umožňuje riešiť niekoľko problémov naraz, pretože simultánna infekcia žien s trichomoniázou a hubami Candida nie je taká rarita.

Avšak odhalená schopnosť Klion D100 negatívne ovplyvniť tvorbu fetálnych orgánov na samom začiatku tehotenstva sa okamžite stala tabu pre jeho vymenovanie v prvom trimestri.

Použitie lieku v neskorších obdobiach nemá také závažné následky, takže ho možno predpísať na liečbu nastávajúcej matky, pretože diagnostikovaná, ale neliečená kandidóza alebo trichomoniáza nie je pre dieťa o nič menej nebezpečné ako zloženie lieku.

Použitie Klion D počas tehotenstva je teda možné aj vhodné, ak dodržiavate určité obmedzenia.

Tento návod predpisuje vloženie sviečok do pošvy pred spaním, potom, čo boli zvlhčené vodou, aby sa uľahčilo vloženie a aby nedošlo k poraneniu sliznice pošvy, ktorá je u tehotných žien obzvlášť podráždená.

Liečba sa odporúča vykonávať kurzy, a to by malo byť ponúkané nielen pre nastávajúce matky, ale aj otca dieťaťa.

Účinnosť lieku sa kontroluje pomocou vaginálnych náterov a liečba sa zastaví, akonáhle sa flóra normalizuje.

Dlhý zoznam vedľajších účinkov Klion D100 priťahuje pozornosť, ktorá zahŕňa:

  • suchá a kovová chuť v ústach;
  • závraty a strata chuti do jedla;
  • bolesti hlavy;
  • kožné reakcie;
  • depresie a mnoho ďalších.

To všetko súvisí s osobitosťami pôsobenia metronidazolu: absolútne každá droga založená na ňom dáva rovnaké pocity ako Klion.

Najväčším záujmom tehotných žien je však pocit pálenia a svrbenie v pošve, ktoré sa niekedy nedajú vydržať. Táto vlastnosť Klion D často spôsobuje ženám zastavenie liečby.

Klion D je jedným z najviac hovorených liekov na liečbu gynekologických ochorení počas tehotenstva.

Je to spôsobené tými pocitmi, ktoré sa vyskytujú u žien od prvých hodín užívania: silné pálenie, svrbenie a objavenie sa ružovočiareho výboja.

Niekedy všetky tieto prejavy sú tak neznesiteľné a desivé v prírode, že ženy nezávisle zrušia liečbu bez toho, aby dokončili kurz.

Tí, ktorí prejavili trpezlivosť a vytrvalosť, si všimnú, že do tretieho dňa zmiznú všetky nepríjemné pocity a úplne dokončená liečba poskytuje veľmi dobré výsledky.

Použitie Klion D na liečbu gynekologických ochorení počas tehotenstva je nútené, ale nevyhnutné, opatrenie, ktoré chráni matku aj nenarodené dieťa pred mnohými problémami.

Kľúčom k úspešnej liečbe je starostlivé použitie pod dohľadom lekára a laboratórna kontrola dynamiky stavu.

Klion D - použitie počas tehotenstva

Lekárske pozorovanie žien počas tehotenstva je komplikovaná záležitosť, pretože chronické ochorenia a infekcie, ktoré „spia“ v tele budúcej matky sa začnú cítiť.

Komplikovanie tejto úlohy je, že zbavenie sa infekcií by sa malo vykonať veľmi opatrne, aby sa zabránilo poškodeniu ženy a plodu.

Prevažná väčšina terapeutických látok zakazuje ich prijímanie počas tehotenstva alebo v prvom trimestri.

Klion D je kombinovaný antimikrobiálny, antifungálny a antiprotozoálny liek, ktorého použitie gynekológmi nie je možné.

Informácie o sviečkach Klion D

Klion bol jeho predchodcom, v ktorom bola účinná látka metronidazol základom pre liečbu mikrobiálnych a protozoálnych infekcií (trichomoniáza).

Klion D 100 je liek s pokročilými schopnosťami, vďaka ktorému boli liečené nielen parazitické a mikrobiálne infekčné ochorenia, ale aj kandidóza, pohroma žien počas tehotenstva, ku ktorej bol pridaný mikonazol do prostriedku na zvýšenie antifungálneho účinku.

Droga je vaginálna tabletka, ale stalo sa tak, že začala volať sviečky.

Táto kompozícia umožňuje simultánnu liečbu trichomoniázy a kandidózy, ktoré sú celkom bežné u žien.

Ale keď schopnosť Klion D 100 odhaliť schopnosť nepriaznivo ovplyvniť orgány plodu počas jeho formovania, menovanie do žien v prvom trimestri bolo zastavené.

Drogová liečba počas 2 - 3 trimestrov neznamená takéto nebezpečné následky, preto je menovaný gynekológmi, pretože identifikované a neošetrené huby Candida a Trichomonas predstavujú veľké nebezpečenstvo pre plod.

Preto je použitie Kliona D v čase prenášania dieťaťa opodstatnené, len na niektoré obmedzenia sa nezabúda.

Klion D návod na použitie

Sviečky sa vkladajú do vagíny cez noc, držia niekoľko sekúnd vo vode, aby sa uľahčilo zavádzanie a predchádzali poraneniam vaginálnej sliznice, ktorá sa stáva viac citlivá na dráždivé látky počas tehotenstva.

Liek je podávaný v kurzoch, na dosiahnutie väčšieho efektu by mal liečbu vykonávať tak nastávajúca matka, ako aj otec dieťaťa.

Trvanie kurzu - 10 dní. Ak chcete skontrolovať predpísané šmuhy z pošvy.

Článok o liečbe rinitídy počas tehotenstva

O zubnom ošetrení pri prenášaní dieťaťa si prečítajte tento článok.

Ak sa chcete dozvedieť viac o liečbe bolesti hlavy počas tehotenstva, prejdite na stránku http://mamochkaiya.ru/beremennost/chto-predprinyat-esli-pri-beremennosti-bolit-golova.html

Klion D 100 má veľký zoznam vedľajších účinkov:

  • Nevoľnosť, grganie, skreslenie chuti, chuť kovu v ústach, strata chuti do jedla, bolesť brucha, zápcha alebo hnačka.
  • Bolesti hlavy, závraty.
  • Leukopénia alebo leukocytóza.
  • Pocity pálenia, svrbenia, bolesti a podráždenia sliznice pošvy
  • Alergické reakcie: žihľavka, svrbenie kože, vyrážka.
  • Zmeňte farbu moču na červenohnedú.

Najnepríjemnejšie vedľajšie účinky sú pocity svrbenia a pálenia v pošve, ktoré sa môžu stať neznesiteľné. Preto ženy často prestanú užívať tento liek.

Recenzie liekov

Je to asi najviac diskutovaná droga predpísaná počas tehotenstva na liečbu gynekologických ochorení.

Je to spôsobené pocitmi, ktoré sa vyskytujú takmer okamžite po jeho použití: silné pálenie, svrbenie, narastajúce vyblednutie. Preto mnohé ženy odmietajú pokračovať v liečbe bez absolvovania celého kurzu.

Ale po niekoľkých dňoch, nepohodlie zmizne, a ako výsledok, liečba je veľmi účinná.

Použitie Klion D v lekárskej praxi počas tehotenstva je nevyhnutným opatrením, ale je potrebné zabrániť mnohým problémom u ženy a plodu.

Kľúčom k úspešnej liečbe je užívanie tohto lieku s povinným pozorovaním lekára a sledovaním zdravotného stavu.

(3 hlasov, priemer: 3 z 5)

Sviečky Klion D počas tehotenstva - návod na použitie

Takýto liek ako "Klion D" počas tehotenstva je relevantný a účinný, už niekoľko rokov sa aktívne používa v gynekologickej praxi. Je ideálny na liečbu húb a protozoálnych ochorení.

Budúca matka by mala pochopiť, že počas tehotenstva je prísne zakázané užívať určité lieky, pretože môžu poškodiť nielen zdravie ženy, ale aj zdravie budúceho dieťaťa.

Tehotenstvo je spojené so skutočnosťou, že s takýmto ochorením sa musíme vysporiadať ako s exacerbáciou rôznych chronických a infekčných chorôb. Je prirodzené čeliť tejto nežiaducej, pretože je škodlivý pre zdravie budúceho dieťaťa.

Pacientovi môže byť priradený aj liek, ako napríklad "Klion D", a potom s extrémnou opatrnosťou. Ak si pozorne preštudujete jeho pokyny, môžete sa dozvedieť, že sa odporúča používať výlučne v druhom trimestri.

Charakteristika lieku

Okrem toho, že je antiprotozoálny, je tiež antibakteriálnym činidlom. Liek je považovaný za bezpečný v tom zmysle, že sa neabsorbuje do krvi ženy, takže po určitom čase je celkovo 90% spojení zvyčajne v pošve.

Liek je tiež slávny tým, že má okamžitú akciu, a to je možné vidieť čítaním pozitívnych recenzií, ktoré zanechali šťastné mamičky. Začínajúc ho brať, môžete vidieť, ako svrbenie klesá, čo je charakteristické pre genitálne infekcie.

Samozrejme, že je dôležité pochopiť, že sa nikdy nemôžete zapojiť do samoliečby, najmä v situácii. Preto, vybrať najlepší spôsob, ako používať, môže byť dávka tohto lieku len svojho ošetrujúceho lekára.

  1. Tablety na perorálne podávanie. Kurz trvá zvyčajne až týždeň.
  2. Roztok na infúzie. Tento priebeh liečby môže trvať týždeň, v niektorých prípadoch odborník dospeje k záveru, že trvanie liečby sa má zvýšiť.
  3. Vaginálne tablety. Je to spravidla forma aplikácie lieku, ktorá je zvyčajne pridelená ženám v danej pozícii. Ak chcete zadať liek správne, budete musieť zvlhčiť vodou, odstránenie obalu.

Indikácie a kontraindikácie

Mnohé ženy sú vystrašené skutočnosťou, že akékoľvek drogy sú počas tehotenstva zakázané, čo je alarmujúce.

  • tablety môžu byť priradené najskôr šestnásty týždeň;
  • Liek môže vykazovať dobré výsledky v čase liečby infekčných - zápalových ochorení vagíny.
  • zníženie a poškodenie funkcie pečene;
  • individuálnej neznášanlivosti zložiek zloženia tohto lieku;
  • zníženie koncentrácie leukocytov.

Vedľajšie účinky

Pokiaľ ide o vedľajšie účinky, potom sa nemôžete starať o to vôbec, pretože sa to stalo veľmi zriedka. Ide najmä o lokálne reakcie, napríklad: začervenanie, podráždenie, bolesť v pošve.

Najdôležitejšia vec, na ktorú by si mala každá nová matka pamätať, je to, že by sa liek nemal brať bez odporúčaní ošetrujúceho lekára. Ak budete ignorovať tieto cenné rady, nemôžete sa vyhnúť rôznym zdravotným problémom, a to ako matka a budúce dieťa.

Klion D počas tehotenstva: sviečky, pilulky, inštrukcie a recenzie

Klion D počas tehotenstva je predpísaný pomerne často. Pozrime sa, čo je táto droga a prečo je potrebná.

Klion D je širokospektrálne kombinované liečivo používané na liečenie gynekologických ochorení. Hlavnými zložkami liečiva sú metronidazol a mikonazol. V kompozícii sú obsiahnuté v rovnakej dávke: 100 mg.

Metronidazol a mikonazol majú antimikrobiálny účinok a používajú sa proti gram-negatívnym a gram-pozitívnym baktériám, ako aj niektorým protozoom. Liek je široko používaný na liečbu pohlavne prenosných infekcií. Liečivo je možné použiť v kombinácii s inými antimikrobiálnymi činidlami a antibiotikami.

Dostupné vo forme tabliet na perorálne podanie, vaginálnych tabliet a roztokov na intravenózne podávanie. Uvoľňuje sa bez lekárskeho predpisu.

Roztok na zavedenie do žily je dostupný vo forme infúzií 100 mg a tabliet 10 kusov na balenie.

Klion D je dostupný vo forme vaginálnych tabliet, ktoré sa aplikujú intravaginálne. Jedno balenie obsahuje 10 tabliet balených vo fóliách.

Odporúča sa uchovávať pri izbovej teplote, bez porušenia podmienok používania (maximálne 5 rokov).

Aké sú sviečky priradené Klionovi D?

Liek sa predpisuje na liečbu nasledujúcich ochorení:

  • Gardnerella;
  • Trichomonas;
  • streptokok;
  • drozd;
  • bakteroidy atď.

Vaginálne tablety sa môžu použiť na prevenciu výskytu infekčných a zápalových procesov. Najčastejšie je Klion D predpísaný na liečbu drozdu (chronická kandidóza). V liečbe iných gynekologických ochorení, pohlavne prenosných chorôb, je predpísaný v komplexnej liečbe, pretože užívanie tohto lieku v praxi nie je veľmi účinné.

Aplikácia Klion D 100

Liek by mal podávať výlučne lekár. Intravenózne podanie sa podáva v dávke 100 ml každých 8 hodín a vek pacienta by mal presiahnuť 12 rokov. Priebeh liečby nesmie prekročiť 7 dní.

Tablety sa používajú v komplexnej liečbe v dávke 200 - 400 mg a často po kvapkách rovnakého liečiva. Kurz trvá približne 10 dní.

Vaginálne tablety sa používajú na liečbu gynekologických ochorení v dávke 1 sviečky denne. Je vhodnejšie vložiť sviečku hlboko do vagíny v polohe na bruchu v noci. Pre pohodlné podávanie sa odporúča vaginálnu tabletu navlhčiť malým množstvom vody. Priebeh liečby je 10 dní.

Sviečky Klion D počas tehotenstva

Počas tehotenstva lekári odporúčajú užívať lieky šetrným spôsobom a absolvovať príslušné laboratórne testy. Tiež pri výbere formy lieku je lepšie zamerať sa na tie, ktoré pôsobia lokálne av minimálnom množstve prenikajú do plodu cez placentu.

Hlavnou zložkou sviečok Klion D je metronidazol. Jeho činnosť nie je zameraná na boj proti škodlivým a infikovaným bunkám, ale na obnovu tých buniek, ktoré úplne eliminujú vzhľad a reprodukciu prvého.

Metronidazol, ak vstúpi do pošvy, sa úplne vstrebáva do krvi, ale ohrozuje vývoj plodu. Mikonazol úplne nepreniká tkanivom, ale iba 90 mg (90%) s jednou sviečkou. Maximálna koncentrácia účinných látok sa dosiahne 8 hodín po podaní. Liek je úplne rozpustený v tele ženy a neodráža sa v krvi a moči.

Je kontraindikované používať liek v prvom trimestri tehotenstva a dojčenia, rovnako ako mnoho podobných liekov.

Vymenovanie a vhodné použitie pred pôrodom na elimináciu rizika infekcie plodu počas jeho prechodu cez pôrodný kanál.

Osobitnú pozornosť treba venovať reakcii organizmu na ľudí, ktorí trpia cukrovkou a majú zhoršený krvný obeh. Pri užívaní lieku sa odporúča zdržať sa sexuálneho kontaktu.

Príjem Klion D sa musí vykonávať na lekársky predpis. Iba pôrodník-gynekológ, pod dohľadom ktorého sa nachádza tehotná žena, bude schopný porovnať všetky riziká a určiť vhodnú dávku lieku.

Samoliečba môže viesť k negatívnemu výsledku, tak pre zdravie matky, ako aj pre zdravie dieťaťa.

Lekár vezme do úvahy účinnosť liečby, pretože by ste nemali zabúdať, že súčasné užívanie iného lieku môže pri každom lieku buď zvýšiť jeho účinok, alebo ho naopak znížiť.

Medzi vedľajšie účinky boli zaznamenané tieto:

  • začervenanie kože, žihľavka;
  • svrbenie, pálenie a bolesť v pošve;
  • výtok z pošvy, podobný hlienu, bielej farby s hustou konzistenciou;
  • nevoľnosť alebo zvracanie;
  • kovová chuť v ústach;
  • zápcha alebo hnačka;
  • leukocytóza;
  • bolesť hlavy.

Ak sa ocitnete v aspoň jednom z týchto javov po použití lieku, tehotná žena by mala okamžite vyhľadať lekársku pomoc.

Klion D počas tehotenstva recenzia

Liek bol predpísaný mojím pôrodníkom-gynekológom po zlých výsledkoch testov na mikroflóre vo vagíne pred pôrodom. Kurz bol pridelený maximálne 5 dní. Vložili sme sviečky na 5 dní, hoci som si všimol zlepšenie už na 4. deň. Nasledujúca analýza bola dobrá.

Klion D liečil vaginitídu v druhom trimestri tehotenstva, ako to predpísal lekár. Kurz trval 10 dní. Prvé dva dni po zavedení sviečky trochu svrbenie v pošve, ale potom normálne. Liek pomohol. Odporúčam.

Dlho trpela drozdou pred tehotenstvom, takže ma počas svojho času neobišla. Klion D poradil priateľovi. Po konzultácii so svojím gynekológom začala liečbu v 20. týždni tehotenstva.

Sviečky vložené do noci, pred tým, trochu zvlhčené vodou. Z nevýhod je veľká len veľkosť pilulky. Vo všeobecnosti však liek pomohol. Šesť mesiacov uplynulo od narodenia, ale už nie je žiadny drozd.

Vrelo odporúčam všetkým!

Klion D počas tehotenstva 2 trimestre recenzia

Pre ženy je čakacia doba pre dieťa čas plný mnohých nádejí a príjemných myšlienok.

Nemali by sme však zabúdať, že toto obdobie v živote ženy je tiež jednou z najdôležitejších a zodpovedných.

Budúca matka je zodpovedná za krehký nový život, ktorý sa v ňom rozvíja a rozvíja, čo znamená, že je potrebné urobiť všetko pre to, aby toto magické obdobie tehotenstva bolo pre vaše dieťa čo najbezpečnejšie.

Bohužiaľ, tehotné ženy môžu často číhať rôzne ochorenia, ktoré musia byť okamžite odstránené. Jedným z nich je drozd alebo kandida vagína. Mnohé ženy sú oboznámené s nepríjemnými príznakmi drozdu. Ak ste tehotná a máte kandidózu, lekár vám môže veľmi dobre dať Klion D. t

V návode na tento liek možno nájsť hrozné pre tehotné ženy s uvedením, že Klion D je nežiaduce používať na liečbu žien v danej pozícii. Neobávajte sa okamžite strachu a odmietnite liečbu. Najprv je potrebné pozorne preštudovať pokyny a vypočuť si vysvetlenia zdravotníckych pracovníkov.

Neprehliadnite skutočnosť, že liek môže byť aplikovateľný aj v prípadoch, keď predpokladáme terapeutický účinok prevyšujúci negatívne dôsledky priebehu ochorenia. Ak hrozí, že drozd poškodí vaše zdravie a zdravie dieťaťa, potom môže byť použitie tejto drogy celkom opodstatnené.

Pamätajte, že odmietnutím liečby v takýchto prípadoch môžete ohroziť budúci blahobyt a zdravie svojho syna alebo dcéry.

Použitie tohto lieku je spravidla prijateľné u tehotných žien nie skôr ako v treťom trimestri. Existujú aj prípady, keď sa liek používa v druhom trimestri, ale je nevyhnutné, aby tento proces riadil kompetentný lekár.

Prvý trimester tehotenstva je jednou z kontraindikácií pre užívanie drog, pretože počas tohto obdobia sa tvoria všetky hlavné orgány a systémy Vášho dieťaťa a vplyv rôznych liekov môže spôsobiť značné škody na jeho budúcom zdraví.

Buďte opatrní, keď Váš lekár ponúka liečbu týmto liekom a dávajte pozor na trvanie tehotenstva. Neváhajte sa opýtať ďalšie otázky.

Podľa posudkov a odporúčaní zdravotníckych pracovníkov je použitie Klion D od druhého a tretieho semestra tehotenstva oprávnené.

Aktívne zložky liečiva nevedú k porušeniu embryonálneho vývoja a môžu byť podávané po dvanástom týždni tehotenstva. Liečba môže trvať až tri mesiace.

Je potrebné pripomenúť, že proces liečby musí byť pod dohľadom lekára.

Ak máte pochybnosti, že Klion D by mal byť použitý, potom môžete tento liek odmietnuť. V tomto prípade Vám lekár ponúkne alternatívne lieky a zoznámi sa s osobitosťami ich účinku na telo tehotnej ženy.

Autor publikácie: Zoya Kiseleva

Sviečky "Klion D" počas tehotenstva: indikácie a kontraindikácie, návod na použitie

Počas vzrušujúceho obdobia prenášania dieťaťa je veľmi dôležité zachovať a udržať si zdravie v plnej miere. Bohužiaľ, niektorým negatívnym stavom v tele, vyvolaným zmeneným hormonálnym pozadím, nie je možné vopred zabrániť, napríklad patologické zmeny vo vaginálnej mikroflóre.

Voľba liekov predpísaných gynekológmi je veľmi malá. Medzi nimi sú populárne v posledných rokoch, sviečky "Klion D". Hoci liek má protichodné recenzie, výrazne uľahčuje ženský život počas tehotenstva.

V tomto materiáli budeme uvažovať nielen o všeobecne dostupných pokynoch na ich použitie, ale aj o všetkých dostupných „nástrahách“.

Zloženie a farmakologické vlastnosti

"Klion D" je antiprotozoálne a antimikrobiálne liečivo, ktoré má veľmi široké spektrum účinku.

Zloženie jednej vaginálnej tablety obsahuje: účinnú látku metronidazol - 250 mg, mastenec - 8 mg, kukuričný škrob - 150 mg, stearát horečnatý - 2,5 mg, mikrokryštalickú celulózu - 39,5 mg, koloidný oxid kremičitý - 20 mg, glycerol - 7,5 mg, Povidon - 22,5 mg.

Je to dôležité! Tento komplexný prostriedok pôsobí v tele veľmi starostlivo a nijako neovplyvňuje vaginálnu mikroflóru, aktívna zložka metronidazolu veľmi rýchlo ničí prvoky a anaeróbne baktérie a tiež vykazuje aktivitu proti takýmto patogénom:

  • Giardia intestinalis;
  • Amontamoeba histolytica;
  • Trichomonas vaginalis;
  • Gardnerella vaginalis.

Na druhej strane mikonazol, ďalšia dôležitá zložka v čapíkovej kompozícii, zastavuje aktívnu progresiu huby Candida a tiež zmierňuje takéto sprievodné nepríjemné symptómy, ako je opuch, svrbenie, pálenie a vyrážka.

Čo je predpísané pre tehotné ženy?

Najdôležitejším ukazovateľom pre použitie sviečok Klion D počas tehotenstva je často sa vyskytujúci drozd - choroba, ktorá môže sprevádzať ženu počas tehotenstva a infikovať dieťa, keď prechádza pôrodným kanálom. V niektorých prípadoch sa liek predpisuje aj z identifikovanej trichomodózy alebo z rôznych druhov bakteriálnej vaginitídy.

Trimester bezpečnosť

Účinnosť "Klion D" je už dlho potvrdená nielen početnými lekárskymi štúdiami, ale aj ženami, ktoré porodili, úspešne vyliečili plesňové ochorenie, takže je bezpečné ho vziať, ale len v určitých obdobiach a pod dohľadom gynekológa.

Prvý

V prvom trimestri tehotenstva (do 14 týždňov), keď sú všetky dôležité orgány a systémy uložené vo vyvíjajúcom sa embryu, je vo všeobecnosti nežiaduce používať akékoľvek lieky a Klion D je úplne zakázaný.

To je spôsobené tým, že metronidazol, ktorý je v zložení lieku, je schopný preniknúť takmer do všetkých tkanív v tele budúcej matky a nepriaznivo ovplyvniť vývoj vajíčka, ktoré sa neskôr môže úplne zastaviť.

Je to dôležité! Ak počas tehotenstva pociťujete akékoľvek ťažkosti alebo výtok, okamžite sa poraďte so svojím lekárom. Vlastné ošetrenie v týchto špecifických prípadoch je prísne zakázané.

druhý

V 2. trimestri (od 14. do 26. týždňa) sa liek tiež nepoužíva, pretože nie je známe, aký účinok môžu mať aktívne zložky Klionu na ďalší vývoj plodu. Ak Vám lekár predpíše liek, pokúste sa o to konzultovať s iným špecialistom.

tretina

Je to v neskorom období (tretí trimester), s úspešne sa vyvíjajúcim tehotenstvom, keď všetky orgány v rastúcom lone dieťaťa už vytvorili všetky orgány a slabé, ale bola vyvinutá určitá ochranná funkcia, gynekológovia môžu žene predpísať čapíky Klion D. Pred predpísaním odborníci vždy zvážia možné prínosy používania lieku na tele matky a potenciálne riziká pre plod.

Je to dôležité! Dĺžka používania čapíkov je individuálne určená ošetrujúcim lekárom, závisí od stavu tehotnej ženy a závažnosti ochorenia, obdobie sa môže meniť až do troch mesiacov.

Ako vložiť

Pred zavedením pilulky, by mala žena dôkladne umyť ruky a namočiť v teplej vode pomocou mydla.

Ihneď pred použitím ho navlhčite čistou vodou - táto akcia zabezpečí najlepšiu resorpciu lieku v pôrodnom kanáli. Zavedenie by malo nastať v polohe na chrbte.

Vzhľadom k tomu, lekári zvyčajne predpisujú pomocou jednej pilulky v noci, po dokončení manipulácie, pre najlepší efekt, je vhodné, aby sa dostať z postele na niekoľko hodín.

Vedľajšie účinky

Vedľajšie účinky po použití antimikrobiálnych a antifungálnych látok sú veľmi zriedkavé, ale sú možné.

Systémové vedľajšie účinky môžu zahŕňať nasledujúce stavy:

Napriek pocitom vyplývajúcim z jednej z týchto podmienok sa používanie tabliet spravidla nezastaví. Výnimkou môže byť iba silne výrazný účinok, keď je žena veľmi ťažká.

kontraindikácie

"Klion D" je úplne kontraindikovaný na použitie u žien trpiacich aspoň jedným z týchto ochorení:

  • citlivosť na akékoľvek alergické reakcie, vrátane liečiv azolovej štruktúry;
  • leukopénia;
  • rôznych ochorení pečene a obličiek.

Použitie tabliet sa neodporúča, ako už bolo uvedené, v prvom trimestri tehotenstva, ako aj počas dojčenia.

Je dôležité si uvedomiť, že najlepšia prevencia akéhokoľvek ochorenia pri čakaní na dieťa bude nielen úplným predbežným vyšetrením tela pred tehotenstvom, ale aj posilnením všeobecnej imunity s riadnou výživou a športovým zaťažením, potom nemusíte vôbec potrebovať žiadnu liečbu.

Clion-D

Tehotná žena môže čeliť niektorým problémom, ktoré sa nedajú vyriešiť alebo opraviť bez použitia liekov.

Klon-D počas tehotenstva môže byť predpísaný iba v 2. trimestri. Liek je tableta na vaginálne použitie. Účinnými látkami sú metronidazol a mikonazol.

Tablety majú oválny tvar, jeden z koncov je špičatý, čo uľahčuje zavedenie liečiva do vagíny.

Vzhľadom na dve hlavné zložky, ktoré tvoria liek Klion-D, má tak antiprotozoálnu aktivitu, ako aj antifungálnu účinnosť.

Pri lokálnom použití Klion-D vstupuje do krvného obehu, preto vyžaduje určitú opatrnosť počas tehotenstva. Liek preniká do placentárnej bariéry, ale v malých množstvách.

Vylučuje sa obličkami, oveľa menšou časťou - črevami.

Indikácie pre vymenovanie lieku Klion-D počas tehotenstva

Sviečky Klion-D sú lokálne antibiotikum používané na liečbu zápalu pošvy a vulvy. Sú vysoko účinné proti kandidálnej a trichomonas vulvovaginitíde. Je to spôsobené činnosťou tých látok, ktoré sú súčasťou liečiva.

V súvislosti s ďalšími kauzálnymi faktormi, ktoré spôsobili výskyt zápalovej reakcie, je Klion-D neúčinný alebo úplne neúčinný, čo si vyžaduje predpisovanie iných liekov.

Počas tehotenstva sa Klion-D môže používať od 16 týždňov, teda od okamihu, keď sa placenta už vytvorila. V skorších obdobiach sa jeho použitie neodporúča, pretože liek je schopný preniknúť do plodu a spôsobiť rôzne anomálie jeho vývoja.

Kontraindikácie pre vymenovanie lieku Klion-D

Liek sa nesmie predpisovať tehotným ženám v týchto prípadoch:

- gestačný vek menej ako 16 týždňov; - individuálna precitlivenosť na rôzne zložky liečiva; - znížené hladiny leukocytov v krvi, aj keď táto epizóda bola skôr; - rôzne lézie centrálneho nervového systému, ktoré sú sprevádzané fokálnymi neurologickými príznakmi;

- nedostatočná funkcia pečene.

V tehotenstve sa Klion-D môže používať v druhom a treťom trimestri. Liek by sa mal uprednostniť vo všetkých prípadoch, keď očakávaný prínos z jeho použitia prevyšuje potenciálne riziko pre vyvíjajúci sa plod.

Metóda použitia lieku Klion-D a odporúčaná dávka počas tehotenstva

Je žiaduce kombinovať použitie lieku s menovaním metronidazolu vo vnútri. Avšak počas tehotenstva je takáto liečba vysoko nežiaduca. Preto sa predpisuje jedna vaginálna tableta dvakrát denne počas 10 dní.

Pri miernych symptómoch je možné predpísať liek na jednu vaginálnu tabletu pred spaním. Priebeh liečby je tiež 10 dní.

Aby sa uľahčilo zavádzanie tabliet do pošvy, odporúča sa navlhčiť vodou. Tým sa zníži trecia sila.

Vedľajšie účinky pri používaní lieku Klion-D

Vedľajšie účinky užívania Klion-D u gravidných žien sú spravidla zriedkavé. Najčastejšie sú reprezentované lokálnymi reakciami, systémové vedľajšie účinky sú oveľa menej časté.

Miestne negatívne reakcie môžu mať za následok svrbenie, opuch, bolesť, podráždenie vagíny a môže sa objaviť bolestivé močenie.

Medzi systémové negatívne aspekty použitia Klion-D patrí výskyt bolesti hlavy, nevoľnosť, znížený počet bielych krviniek. Mali by ste vedieť, že používanie lieku Klion-D počas tehotenstva môže odfarbiť moč v červenohnedej farbe. Toto je normálny stav, ktorý prechádza po ukončení liečby.

Použitie Klion D počas tehotenstva v rôznych trimestroch

Počas tehotenstva je Klion D jedným z mála liekov, ktoré pomáhajú vyrovnať sa s infekčnými patogénmi a patogénnou mikroflórou urogenitálneho systému bez poškodenia ženy a jej dieťaťa. Vzhľadom na to, že väčšina liekov má kontraindikáciu - tehotenstvo a dojčenie, Klion D je skutočnou záchranou pre nastávajúce matky, ktoré sa dokonca snažia vyrovnať s drozdou.

Vlastnosti liečiva

Thrush počas tehotenstva je veľmi častým javom, ktorého symptomatický obraz spôsobuje, že budúca matka spôsobuje nepríjemný pocit a nepríjemné pocity, ktoré zhoršuje neschopnosť vziať väčšinu liekov kvôli ich možnému negatívnemu vplyvu na dieťa.

Uvoľňovacia forma lieku - tablety na vaginálne použitie, ktoré sa nazývajú sviečky. Účinnosť lieku spočíva v tom, že jeho aktívne zložky môžu súčasne inhibovať vývoj a reprodukciu mikrobiálnych patogénov a húb a táto kombinácia parazitických mikroorganizmov v pošve tehotnej ženy je celkom bežná.

Napriek všetkým výhodám tejto drogy to nie je také univerzálne, ako by sa mohlo zdať. Sviečky Klion D počas tehotenstva sa môžu používať len v neskorších obdobiach. Užívanie lieku v prvých mesiacoch po počatí môže poškodiť plod, čo nepriaznivo ovplyvňuje tvorbu vnútorných orgánov a centrálneho nervového systému.

Opis liečiva

Klion D je kombinovaný liek, ktorý obsahuje dve účinné zložky, mikonazol a metronidazol. Vaginálne tablety sú biele, jedna strana má zaoblený tvar, druhá špicatá.

Metronidazol má antiprotozoálny a antibakteriálny účinok, preniká cez bunkovú membránu patogénnych mikroorganizmov, inhibuje proces ich rastu a reprodukcie.

Antifungálny účinok poskytuje mikonazol, ktorý spôsobuje smrť mikroorganizmov na bunkovej úrovni.

Okrem potlačenia vitálnej aktivity patogénnych húb, vírusov a infekčných patogénov, Klion D pomáha zastaviť nepríjemné príznaky ochorení. Látka mikonazol eliminuje svrbenie, pálenie a iné prejavy kandidózy.

Pred použitím lieku, najmä počas tehotenstva, by mal byť návod starostlivo študovaný, pretože liek má množstvo kontraindikácií. Tehotným ženám sa liek predpisuje len v treťom trimestri, v zriedkavých prípadoch je možné používať vaginálne tablety počas 4-6 mesiacov, ale tieto prípady sú výnimočné.

Použitie Klion D na začiatku tehotenstva je prípustné len vtedy, ak pozitívny účinok užívania lieku prekračuje prípustné riziká komplikácií a iné lieky neposkytujú adekvátny účinok na patogénnu mikroflóru.

Možné komplikácie

Tretí trimester tehotenstva je najbezpečnejší pre matku a dieťa, aby lieky.

Je to spôsobené tým, že všetky vnútorné orgány a systémy plodu sú už vytvorené a možné riziká komplikácií a vývojových abnormalít sú minimálne.

Napriek tomu, že Klion D môže byť bezpečne použitý v treťom trimestri, liek môže viesť ku komplikáciám, ktorých vzhľad je spôsobený individuálnymi vlastnosťami tela a intoleranciou k jednotlivým zložkám lieku.

Podľa klinických štúdií sú vedľajšie účinky mimoriadne zriedkavé a môžu byť vyjadrené v nasledujúcom symptomatickom obraze:

  • lokálny prejav alergických reakcií;
  • poruchy trávenia;
  • neurologické zmeny;
  • zmena farby moču.

Ženy sú opatrné pri užívaní akéhokoľvek lieku aj v treťom trimestri tehotenstva a veľmi odmietajú drozd, vzhľadom na to, že choroba nie je nebezpečná a nepredstavuje hrozbu pre dieťa.

Avšak kandidóza nie je len príčinou nepríjemných prejavov, ale môže spôsobiť škodu aj dieťaťu, ktoré prechádza cez pôrodný kanál a je schopné chytiť huby od infikovanej matky.

Preto je liečba drozdu, aj keď nemá výrazný obraz, povinným opatrením.

Počas užívania lieku môže žena pociťovať nepríjemný pocit a nepríjemné pocity v pošve.

Symptómy lokálnych vedľajších účinkov - svrbenie a pálenie, nepohodlie počas pohlavného styku, vrátane partnera na penise.

Telo tehotnej ženy podlieha rozsiahlym hormonálnym zmenám, takže pri použití Klion D sú možné alergické reakcie aj v treťom trimestri.

Možné vyrážky na koži, urtikáriu, svrbenie. Na strane zažívacieho systému môže dôjsť k porušeniu stolice (častá hnačka, po ktorej nasleduje dlhšia zápcha), krátka bolesť brucha.

Tehotná žena v treťom trimestri, ak používa Klion D, môže pociťovať opakujúce sa bolesti hlavy, nevoľnosť a extrémne zriedkavé vracanie.

Liek sa vylučuje obličkami, takže je tu možnosť odfarbenia moču, ktorá sa stáva jasne červenou.

Kedy je zakázané používať vaginálne tablety?

3 trimestre tehotenstva nie je absolútnou indikáciou pre použitie Klion D. Liečivo predpisuje len ošetrujúci lekár v neprítomnosti kontraindikácií a po lekárskom vyšetrení ženy.

Vzhľadom na riziko možných komplikácií lekári odporúčajú liek, najmä s predĺženou kandidózou a inými závažnými hubovými a infekčnými chorobami, keď iné lieky nemajú pozitívny účinok alebo účinok je krátkodobý.

Liek Klion D sa neodporúča užívať počas laktácie. Aktívne zložky liečiva sa vstrebávajú do materského mlieka a tak opúšťajú telo. Ak sa prijal Klion D - jediné opatrenie na liečbu kandidózy a iných húb patogénnej mikroflóry, malo by sa dočasne zastaviť kŕmenie.

Všeobecné kontraindikácie pre použitie Klion D - alergické reakcie spôsobené individuálnou intoleranciou na jednotlivé zložky lieku, leukopéniou, epileptickými záchvatmi, poruchami fungovania centrálneho nervového systému, stredne ťažkým a ťažkým zlyhaním obličiek.

Je mimoriadne dôležité užívať Klion D ženy s diabetom a poruchami mikrocirkulácie. S rozvojom diabetes mellitus gestačného typu je použitie lieku možné len na predpis ošetrujúceho lekára, vo výnimočných prípadoch, keď má kandidóza rozsiahly symptomatický obraz a iné prostriedky nemajú pozitívny účinok.

Ako používať vaginálne tablety?

Liek Klion D sa vloží do vagíny. Priebeh používania sviečok pre každý prípad je individuálny, všetko závisí od typu patogénnej mikroflóry a závažnosti symptomatického obrazu.

Ženský organizmus tehotný s budúcou ľudskou bytosťou je mimoriadne citlivý na vonkajšie zásahy, najmä na chemické zložky rôznych liečiv, preto je veľmi dôležité pozorovať presné dávkovanie.

Vaginálna tableta sa podáva 1 krát denne, väčšinou pred nočným spánkom, takže neskôr žena neaktivuje aktívne pohyby. Pred použitím sviečky sa musí odstrániť z ochranného obalu a navlhčiť malým množstvom vody.

Toto sa robí preto, aby sa liek, ktorý má na jednej strane drsný povrch, ľahšie zaviedol do pošvy. Vykonajte postup je potrebný v polohe na chrbte. Čím hlbšie je liek umiestnený do pošvy, tým rýchlejšie pôsobia jeho aktívne zložky.

Aplikácia je v priemere 7-10 dní.

Prípady predávkovania pomocou predpísaného množstva lieku neboli identifikované. Ak pacient zanedbá lekárske predpisy a na urýchlenie pozitívneho účinku použije väčšie množstvo liekov, celkový zdravotný stav sa môže zhoršiť. Môžu byť prítomné bolesti hlavy, nevoľnosť a grganie.

V závažných prípadoch nie je vylúčený výskyt konvulzných kontrakcií svalového systému horných a dolných končatín, rozvoj leukopénie a poruchy fungovania centrálneho nervového systému. Tento stav je mimoriadne nežiaduci, aby sa umožnilo počas tehotenstva, pretože v neskorších obdobiach môžu komplikácie predávkovania vyvolať predčasné pôrody.

Bezpečnostné opatrenia

Každá tehotná žena vie o potrebe udržania dobrého životného štýlu, ale stojí za zmienku, že pri používaní Klion D je prísne zakázané piť alkoholické nápoje, dokonca aj v tých najmenších dávkach. Ak sa vyskytne symptomatický obraz vedľajších účinkov, ďalšie použitie vaginálnych tabliet sa má zlikvidovať a oznámiť lekárovi v prípade komplikácií.

Ak pacient zanedbáva preventívne opatrenia a počas liečebného kurzu spotrebuje Klion D pohár červeného vína, môžu sa vyskytnúť komplikácie, ktorých symptomatický obraz je nasledovný: nevoľnosť a emetické nutkanie, ťažké bolesti hlavy, bolesť brucha, nadmerné potenie.

Ak je to potrebné, vykonajte liečbu iných chorôb, čo znamená užívanie určitých liekov, mali by ste sa poradiť so svojím lekárom, aby ste upravili dávkovanie.

Pôsobenie aktívnych zložiek Klion D môže byť potlačené alebo naopak nadmerne zvýšené v interakcii s inými prostriedkami.

Antikoagulanciá zvyšujú účinok liečiva, takže ich príjem nevyhnutne začína výberom potrebnej dávky lekárom.

Klion D je silný liek a musí sa používať s veľkou opatrnosťou počas tehotenstva. Početné recenzie žien, ktoré už zažili účinok lieku, potvrdzujú jeho účinnosť. Počas gravidity môže prvá injekcia vaginálnej tablety spôsobiť nepríjemné príznaky, najmä silné svrbenie v pošve.

Väčšina žien považuje takýto klinický obraz za patologický a bez konzultácie s lekárom ho prestať užívať. Tento nepohodlie je dočasné a zmizne na 2-3 dni.

Čo hovoria pacienti?

Recenzia pacientov, ktorí užívali vaginálne tablety Klion D počas tehotenstva: t

  1. S.: Použité sviečky na 6 dní. Po prvýkrát, keď sa objavil znateľný pocit pálenia, všetko zmizlo a nevznikli žiadne nepríjemné pocity. Po zavedení sviečok prešiel testami, všetko bolo čisté. Veľa pomohol Klion.
  2. V. A.: Stalo sa tak, že drozd sa objavil už v siedmom mesiaci. Spočiatku nechcela nič robiť, bála sa, že by dieťaťu ublížila. Lekár predpísal sviečky Klion skoro pred narodením. Tam boli pochybnosti, ale pôrodná asistentka presvedčená, že huba by mohla byť zdvihnutá dieťa. Po 10 dňoch používania, všetko je u konca.
  3. EF: drozd sa objavil v období a počas tehotenstva nebol ušetrený. Lekár navrhol použiť sviečky Klion D. Po konzultácii s lekárom nastavte prvý večer. Okamžite to bolo nepríjemné, bol tu pocit pálenia. Ráno nebolo žiadne nepríjemné pocity. Absolvoval celý kurz. Potom prešla testami a huba tam nebola. Klion D naozaj pomohol.

Tehotné ženy podstupujúce liečbu kandidózy a iných plesňových ochorení by mali pravidelne navštevovať lekára, aby sledovali svoje zdravie. Po ukončení aplikácie čapíkov Klion D sú potrebné lekárske testy na potvrdenie účinnosti liečby.

KLION-D 100

Klinická a farmakologická skupina

Liečivo s antibakteriálnymi, antiprotozoálnymi a antifungálnymi účinkami na lokálne použitie v gynekológii

Forma uvoľňovania, zloženie a balenie

Vaginálne tablety takmer biele, oválne, bikonvexné, so špicatým koncom, s ryhou "100" na jednej strane.

Pomocné látky: laurylsulfát sodný - 0,5 mg, koloidný oxid kremičitý - 7 mg, stearát horečnatý - 13 mg, povidón - 26 mg, hydrogenuhličitan sodný - 90 mg, kyselina vínna - 100 mg, sodná soľ karboxymetylškrobu (typ A) - 100 mg, krospovidón - 100 mg, hypromelóza - 190 mg, monohydrát laktózy - 473,5 mg.

10 ks. - hliníkové pásy (1) - kartónové obaly.

Farmakologický účinok

Kombinované liečivo s antibakteriálnymi, antiprotozoálnymi a antifungálnymi účinkami na intravaginálne použitie.

Metronidazol, derivát nitro-5-imidazolu. Mechanizmom jeho účinku je biochemické získavanie 5-nitro skupín intracelulárnymi transportnými proteínmi anaeróbnych mikroorganizmov a prvokov. Získaná 5-nitro skupina metronidazolu interaguje s DNA mikrobiálnej bunky, čo inhibuje syntézu ich nukleových kyselín, čo vedie k odumieraniu mikroorganizmov.

Aktívne proti Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Gardnerella vaginalis, Giardia lamblia, ako aj vo vzťahu k povinným anaeróbom Bacteroides spp. (vrátane B. fragilis, B. ovatus, B. distasonis, B. thetaiotaomicron, B. vulgatus), Fusobacterium spp.

, Veillonella spp., Prevotella spp. (Prevotella bivia, Prevotella buccae, Prevotella disiens) a niektoré grampozitívne mikroorganizmy (Eubacterium spp., Clostridium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp.). MIC pre tieto kmene je 0,125-6,25 ug / ml.

Aeróbne mikroorganizmy a fakultatívne anaeróby sú rezistentné voči metronidazolu, ale v prítomnosti zmiešanej flóry (aeróbne a anaeróbne) metronidazol pôsobí synergicky s antibiotikami, ktoré sú účinné proti aeróbom.

Mikonazol má antifungálne účinky proti dermatofytom, kvasinkovým hubám. Intravaginálne podávanie je aktívne hlavne proti Candida albicans. Mikonazol inhibuje biosyntézu ergosterolu u húb a mení zloženie iných lipidových zložiek v membráne, čo vedie k odumretiu buniek húb. Mikonazol nemení zloženie normálnej mikroflóry a pH vagíny.

farmakokinetika

Pri intravaginálnom podaní sa metronidazol vstrebáva do systémového obehu. Maximálna koncentrácia metronidazolu v krvi sa stanoví po 6-12 hodinách a je to približne 50% maximálnej koncentrácie, ktorá sa pohybuje okolo 50%
(po 1-3 hodinách) po jednorazovej dávke ekvivalentnej dávky metronidazolu vo vnútri.

Systémová absorpcia mikonazolu po intravaginálnom použití je nízka.

Metronidazol preniká do materského mlieka a väčšiny tkanív, prechádza cez krvno-mozgovú bariéru a placentu.
Väzba na plazmatické proteíny je nižšia ako 20%.

Metabolizuje sa v pečeni hydroxyláciou, oxidáciou a glukuronidáciou. Aktivita hlavného metabolitu (2-hydroxymetronidazol) je 30% aktivity materskej zlúčeniny.

Vylučuje sa obličkami - 60-80% dávky systémového lieku (20% tohto množstva v nezmenenej forme).

Metabolit metronidazol, 2-hydroxytronidazol, maľuje červenohnedú farbu moču v dôsledku prítomnosti vo vode rozpustného pigmentu, ktorý je výsledkom metabolizmu metronidazolu. Črevo sa vylučuje - 6-15% systémovej dávky lieku.

Rýchlo zničený v pečeni.

Histohematické bariéry zle prekonávajú. 8 hodín po použití lieku je v vagíne stále prítomných 90% mikonazolu. Nezmenený mikonazol sa nezistil ani v plazme, ani v moči.

svedectvo

- lokálna liečba vaginitídy zmiešanej etiológie spôsobenej súčasne Trichomonas spp. a Candida spp.

kontraindikácie

- leukopénia (vrátane histórie);

- organické lézie centrálneho nervového systému (vrátane epilepsie);

- tehotenstvo (I termín);

- obdobie laktácie (dojčenie);

- vek detí do 12 rokov;

- precitlivenosť na liek;

- precitlivenosť na iné azoly.

Mali by byť predpísané opatrenia na liečbu diabetu, poruchy mikrocirkulácie.

dávkovanie

Vaginálne. Na 1 vaginálnej tablete (predtým navlhčenej vo vode) vstúpte hlboko do vagíny večer pred spaním na 10 dní v kombinácii s užívaním metronidazolu vo vnútri.

Lokálne reakcie: pálenie, svrbenie, bolesť a podráždenie sliznice pošvy; hrubý, biely, slizničný výtok z pošvy bez zápachu alebo so slabým zápachom; pocit pálenia alebo podráždenie penisu partnera.

Na strane zažívacieho systému: nevoľnosť, zvracanie, zmena chuti, kovová chuť v ústach, strata chuti do jedla, bolesť brucha, spastický charakter, zápcha alebo hnačka.

Zo strany centrálneho nervového systému: bolesť hlavy, závraty.

Na strane krvného systému: leukopénia alebo leukocytóza.

Alergické reakcie: žihľavka, svrbenie kože, vyrážka.

Na strane močového systému: farbenie moču červenohnedou farbou v dôsledku prítomnosti vo vode rozpustného pigmentu (metronidazol metabolit - 2 oxymetronidazol), ktorý je výsledkom metabolizmu metronidazolu.

predávkovať

Chýbajú údaje o predávkovaní s intravaginálnym použitím metronidazolu. Pri súčasnom použití s ​​metronidazolom sa však môžu vyvinúť systémové účinky.

Príznaky predávkovania metronidazolom: nevoľnosť, vracanie, bolesť brucha, hnačka, generálne svrbenie, kovová chuť v ústach, poruchy pohybu (ataxia), závraty, parestézia, kŕče, periférna neuropatia, leukopénia, stmavnutie moču.

Príznaky predávkovania mikonazolom neboli identifikované.

Liečba: v prípade náhodného požitia veľkého počtu vaginálnych tabliet Klion-D 100, v prípade potreby výplach žalúdka, zavedenie aktívneho uhlia, možno vykonať hemodialýzu.

Metronidazol nemá špecifické antidotum. Metronidazol a jeho metabolity sú dobre eliminované hemodialýzou. Ak sa objavia akékoľvek príznaky predávkovania, odporúča sa symptomatická a podporná liečba.

Liekové interakcie

Keďže systémová absorpcia mikonazolu je nízka, interakcia s inými liekmi je určená metronidazolom.

Metronidazol je kompatibilný so sulfónamidmi a antibiotikami.

Pri súčasnom užívaní alkoholu spôsobuje reakcie ako disulfiram (kŕčové bolesti brucha, nevoľnosť, vracanie, bolesti hlavy, návaly kože). Kombinované použitie s disulfiramom je neprijateľné (aditívny účinok, môže spôsobiť zmätenosť vedomia).

Liek je schopný zvýšiť účinok nepriamych antikoagulancií. Protrombínový čas sa môže zvýšiť, preto je potrebná úprava dávky nepriamych antikoagulancií.

Neodporúča sa kombinovať liek s nedepolarizujúcimi svalovými relaxanciami (vecuronium bromid).

Induktory mikrozomálnych oxidačných enzýmov v pečeni (napríklad fenytoín, fenobarbital) môžu urýchliť elimináciu metronidazolu, čo vedie k zníženiu jeho koncentrácie v krvnej plazme.

Cimetidín inhibuje metabolizmus metronidazolu, čo môže viesť k zvýšeniu jeho koncentrácie v sére a zvýšeniu rizika vedľajších účinkov.

V priebehu liečby metronidazolom je možné zvýšiť koncentráciu lítia v krvnej plazme, takže predtým, ako začnete používať Klion-D 100, musíte znížiť dávku lítia alebo ho zastaviť počas liečby.

Špeciálne pokyny

Počas obdobia užívania lieku by nemal piť alkohol (riziko reakcií podobných disulfiramu).

Počas obdobia užívania lieku sa odporúča zdržať sa sexuálneho kontaktu. Odporúča sa súčasná liečba sexuálnych partnerov.

Metronidazol môže imobilizovať treponemas, čo vedie k falošne pozitívnemu testu TPI (Nelsonov test).

Kontrola laboratórnych parametrov

Pri používaní Klion-D 100 sa môže pozorovať mierna leukopénia, preto sa odporúča sledovať krvný obraz (počet leukocytov) na začiatku a na konci liečby.

Vplyv na schopnosť riadiť motorové dopravné a kontrolné mechanizmy

V prípade vedľajších účinkov centrálneho nervového systému by sa mali zdržať vedenia vozidla a práce s potenciálne nebezpečnými strojmi.

Tehotenstvo a dojčenie

Klion-D 100 je kontraindikovaný na použitie v prvom trimestri gravidity. Použitie lieku v trimestri II a III je možné len v prípadoch, keď zamýšľaný prínos pre matku preváži potenciálne riziko pre plod.

Metronidazol sa vylučuje do materského mlieka. Počas dojčenia je použitie Klion-D 100 kontraindikované. Ak je to potrebné, užívanie lieku počas laktácie by malo prestať dojčiť.

S abnormálnou funkciou pečene

Kontraindikované pri zlyhaní pečene (pri vymenovaní lieku vo vysokých dávkach).

Obchodné podmienky pre lekárne

Liek je k dispozícii na lekársky predpis.

Podmienky skladovania

Liek sa musí uchovávať mimo dosahu detí, chrániť pred svetlom pri teplote nie vyššej ako 30 ° C. Čas použiteľnosti - 5 rokov.

Popis lieku CLION-D 100 je založený na oficiálne schválenom návode na použitie a schválenom výrobcom.

Našli ste chybu? Vyberte ho a stlačte kláves Ctrl + Enter.